Yunet
 

Sport

Pančevački vaterpolo klub „Mladost” postoji četrnaest godina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 12. april 2024. • 05:28 •

Pančevački vaterpolo klub „Mladost” postoji četrnaest godina

Dok je vaterpolo tradicija u našem gradu stara 75 godina, vaterpolo klub „Mladost“, kako mu i ime kaže je mlad. Osnovan je 2010. godine. Trenutno ima oko 100 članova u svim kategorijama – pioniri, kadeti, omladinci i seniori, kao i školu vaterpola. Talentovani sportisti mlađih kategorija učestvuju na svim takmičenjima i kontinuirano postižu zapažene rezultate.

Ovde sam već dve godine i stvarno mi je drago što sam došao na vaterpolo, jer sam upoznao veoma dobre drugare, ali, naravno, i dobre trenere, kao što je Aleksandar Milošević, trener Ljuba, i naravno, Lazar.

Za ovu takmičarsku sezonu smatram da jesmo postigli neke velike uspehe, i pogotovo smo se poboljšali kao ekipa, da razumemo jedne druge i da možemo da odigramo neku taktiku baš kao tim, a ne da imamo samo pojedince.

Napredovali smo kao ekipa. Ima tu mana, ali svakako dobro igramo, i sada nas očekuje utakmica, vojvođansko prvenstvo, i imamo turnir u Trebinju.

Vaterpolo je sport olimpijskih šampiona. Veoma je zdrav i koristan za fizički razvoj, ali podstiče i mnoge druge sposobnosti deteta, ističe trener mlađih selekcija, Aleksandar Milošević

Najmlađi krenu sa školom plivanja, vaterpola, pri čemu uče osnovne zadatke, socijalizaciju, igraju se. Kreću sa 12, 13, 14 godina. Kasnije dolazimo do pionirskog uzrasta, kadetskog, juniorskog, kada produbljuju svoja znanja, rade na tehnici i taktici, razvoju snage, brzine, ostalih veština. Kada sve to savladaju, priključuju se prvom timu, rekao je Aleksandar Milošević, Trener mlađih kategorija VK „Mladost.

U prvom planu je seniorski tim, koji je nedavno završio takmičenje u prvoj A vaterpolo ligi Srbije, gde je zauzeo peto mesto. Sekretar kluba, Stevan Mihailović, je zadovoljan ovim plasmanom. Dodaje da prvi tim u narednim nedeljama očekuje pauza i pravljenje nove, pobedničke strategije , rekao je Stevan Mihailović ,Sekretar VK „Mladost“.

To peto mesto govori da smo šest utakmica dobili i odigrali nerešeno, ostale izgubili vrlo tesnom i malom razlikom. Niko nas nije spektakularno odigrao. Uzevši u obzir prosečnu starost ekipe, koja je nešto ispod 20 godina, kako smo planirali ovu sezonu, sve zacrtane ciljeve smo i ostvarili .

Budućnost kluba je u obnavljanju selekcija i okrenuta je stvaranju novih pančevačkih delfina. Igrači prolaze kroz školu vaterpola, zatim i kroz sve kategorije – pionira, kadeta i omladinaca da bi na kraju prešli u prvi tim – zaključio je Mihailović. Sagovornik apeluje na sve zainteresovane dečake i mladiće iz Pančeva da se pridruže klubu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena