Yunet
 

Sport

Ubedljiva igra Železničara protiv Radnika

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. april 2024. • 21:27 •

Ubedljiva igra Železničara protiv Radnika

Železničar – Radnik Surdulica 3:1 (3:1)

Stadion: SRC Mladost. Gledalaca: 1.500. Sudija: Pavle Ilić. Strelci: Romanić u 33 i 41, Pavlov u 35. minutu za Železničar, a Duronjić u 4. minutu za Radnik.

ŽELEZNIČAR: Mijatović, Lakićević, Purtić, Stanković, Hajdin, Pantelić /59.Maks/, Knežević, Grgić /70.Grgić/, Pavlov /59. Kahvić/, Đorđević, Romanić.

RADNIK: Ranđelović, Gašić, Abubakar, Vranjanin, Milićević, Kadijević /46.Jović/, Hajdarević /60 Sovisić/, Oreščanin, Andjelković /46.Rustemović/, Čumić /60. Zajmović/, Duronjić /46. Jovanović/.

Železničar je zabeležio i drugu pobedu na domaćem terenu ovog proleća. Posle Radničkog iz Niša u Pančevu je „pao“ i Radnik iz Surdulice, koji polako ali sigurno kliz ka Prvoj ligi Srbije.

Ovo je bila i prva pobeda novog trenera „dizelke“ Siniše Dobrašinbovića, koji će pokušati Železničaru da sačuva status superligaša.

Početak, je međutim obećavao za goste iz Surdulice, jer su poveli već u 4. minutu. Grešku domaćih na sredini terena iskoristio je Borko Duronjić, koji je posle solo prodora po levoj strani, sa jedanaest metara šutirao i postigao vodeći gol za tim iz Surdulice.

Usledio je period igre koji je u potpunosti pripao domaćoj ekipi, pa je bilo pitanje samo kada će Pančevci doći do izjednačenja.

Posle centaršuta Lakićevića, Lazar Romanić je odlično skočio u šesnaestercu Radnika i glavom sproveo loptu u mrežu.

Samo dva minuta kasnije domaći su stigli i do drugog gola. Kapiten Đorđević je izveo slobodan udarac sa oko 20 metara. Lopta je pala na nogu Pavlovu, koji je šutirao iz prve i smestio loptu u mrežu Radnika.

Do kraja prvog poluvremena uspeo je Železničar da dobru igru kruniše još jednim golom.Mat u tri poteza. Đorđević je prosledio loptu do Grgića, ovaj je uposlio Romanića, kome nije bilo teško da potpuno neometano je smesti iza leđa golmana Ranđelovića.

U nastavku utakmice šanse su imali Maks i Romanić, ali se rezultat nije menjao.

Železničar sada ima 26 bodova, a ovog vikenda ima priliku da poboljša bodovni salto. Izabranici Siniše Dobrašinovića na domaćem terenu dočekuju Vojvodinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena