Yunet
 

Sport

Strelci SD „Pančevo“ 1813 uspešni na Prvenstvu Srbije za mlađe kategorije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. april 2024. • 13:24 •

Strelci SD „Pančevo“ 1813 uspešni na Prvenstvu Srbije za mlađe kategorije

Minulog vikenda održano je Prvenstvo Srbije za kadete i mlađe juniore u disciplinama vazdušnom puškom i pištoljem, na kojem je Streljačka družina „Pančevo 1813“ imala 18 nastupa, u svim kategorijama i disciplinama, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji sa svih osam ekipa.
Ekipa mlađih juniora pištoljem, SD „Pančevo 1813“ je osvojila šampionsku titulu sa 1.637 krugova, što je i novi rekord države uvećan za tri kruga, a stari datira čak iz 2003. godine.
Marko Ninković je osvojio srebrnu medalju pištoljem nakon finala i osnovnog meča sa rezultatom od 559 krugova, a pored njega su za ekipu nastupili Andrej Jeftenić sa 544 i Jovan Kondić sa 534 kruga.
Ekipa kadeta pištoljem je osvojila takođe šampionsku titulu sa 1.604 kruga, što je za sedam kruga manje od aktuelnog prošlogodišnjeg rekorda.
Andrej Jeftenić je osvojio srebrnu medalju sa 544 kruga pištoljem, a u finalu mlađih juniora je osvojio visoko četvrto mesto i bio na krug do osvajanja medalje. Za ekipu su nastupili pored Andreja, Jovan Kondić, koji je sa 534 kruga bio sedmi kadet, i Ognjen Bunčić koji je deveti kadet sa 526 krugova.
Ekipa kadetkinja pištoljem je osvojila peto mesto, a nastupile su Petra Patić sa 328, Ivana Ančić sa 281 i Ana Negovanović sa 237 krugova.
Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju u kategoriji mlađih juniorki puškom, nakon uzbudljivog finala i osnovnog meča sa 416,3 kruga.
Ekipa mlađih juniora puškom je osvojila peto mesto, a ekipa kadeta šesto mesto.
Narednog vikenda su na redu regionalna Prvenstva za pionire puškom i pištoljem, a Prvenstvo Vojvodine će biti održano u subotu 6. aprila u Pančevu, kao i Prvenstvo Vojvodine po C programu za juniore i seniore puškom u nedelju 7. aprila.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena