Yunet
 

Sport

Veliki uspeh mladi takmičara sefkerinskog Kluba “Dragon” u Mađarskoj

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2024. • 17:44 •

Veliki uspeh mladi takmičara sefkerinskog Kluba “Dragon” u Mađarskoj

Dvorana “Arena” u Mađarskoj bila je domaćin Evropskog kupa u sanda fulkontaktu. Takmičari su bili iz osam država a ukrstili su rukavice u konkurenciji po starosnim i težinskim kategorijama.Trojica takmičara iz sefkerinskog Kluba “Dragon” okitila su se zlatnim medaljama.

Trener mladih takmičara iz Sefkerina Nikola Stankov veoma je ponosan na uspehe svojih članova. Oni su na evropskom kupu bili naj uspešniji takmičari iz Srbije.

„Imali smo 6 takmičara, mlađih uzrasta, uzeli smo 3 zlatne, 2 srebrene i jednu bronzanu medalju. Od 27 takmičara 3 iz kluba Dragon su uzela zlatne medalje. Stvarno su se spremali, trčali su svaki dan, dva puta dnevno su imali treninge i rezultati sami po sebi moraju da dođu“, Nikola Stankov – trener u klubu “Dragon” Sefkerin.

Mladi borci se već uveliko pripremaju za novo takmičenje koje ih u junu očekuje u Rumunije. I ovoga puta nadaju se da će da ponove uspeh iz Mađarske. Klub “Dragon” trenutno ima oko 50 članova iz Sefkreina i okolnih mesta. Treninge održavaju u zgradi Doma kulture u Sefkerinu, a svoje prostorije su opremili zahvaljujujći sredstvima koje su dobili od pokrajnsskog Sekretarijata za sport.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena