Yunet
 

Sport

Trener Železničara Siniša Dobrašinović pred duel sa IMT-om kaže: Prva finalna utakmica

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. mart 2024. • 17:35 •

Trener Železničara Siniša Dobrašinović pred duel sa IMT-om kaže: Prva finalna utakmica

Posle dvonedeljne pauze fudbaleri Železničara vraćaju se na teren. Sa novim trenerom Sinišom Dobrašinovićem pokušaće da stignu do tri važna boda protiv IMT-a,starog znanca iz prvoligaških dana.

– Prvo želim Železničaru da poželim sreću u borbi za opstanak. Znam da nam neće biti nimalo lako, ali ja sam neko ko pozitivno razmišlja, verujem u svoje igrače, ali i u svoj kvalitet. Naš cilj je da već od sutra počnemo da sakupljamo bodove koji su nam neophodni. Imao sam uvid u sastav ekipe, pa sam i zbog toga prihvatio poziv da zajednički ispunimo cilj. Nas od sutra očekuje 11 derbija – istakao je Siniša Dobrašinović,novi trener Železničara.

Svaki bod u naredne četiri utakmice pre početka plej-auta biće izuzetno značajne za tim iz Pančeva. Prvo finale je već sutra protiv IMT-a.

-Svestan sam da moramo da napravimo pozitivan rezultat, ne samo zbog bodova, već i zbog psihološkog stanja ekipe. Verujem da će na kraju biti ono što ja imam u glavi – da ćemo ostati u ligi i da ćemo nastaviti saradnju i sledeće sezone. Imamo nekih povređenih igrača, ali imamo i momke koji se vraćaju iz povreda, ali svakako je dobro stanje u ekipi.

Dobra okolnost za Pančevce je što nemaju problem sa povređenim igračima.

– Imamo 22 igrača spremnih da već od sutra započnu pozitivan niz – rekao je na konferenciji za novinare novi trener Železničara Siniša Dobrašinović.

Sa optimizmom duel na krovu TC na stadionu Voždovca dočekuje i kapiten Aleksandar Đorđević:

– Pred nama je utakmica sa direktnim rivalom za opstanak. IMT je za mene odlična ekipa, sa sjajnim pojedincima. Analizirali smo ih, znamo odakle nam preti najveća opasnost. Verujem da smo kroz ovih sedam, osam dana uhvatili ideju koju šef traži od nas.

Imali su dovoljno vremena u minule dve nedelje fudbaleri Železničara da isprave greške iz prethodnih utakmica i priviknu se na nov način rada kod šefa struke Dobrašinovića.

– Energija je ostala ista, pa se nadam da ćemo od sutra početi da osvajao bodove.Potom Naš čeka duel sa Radnikom na našem terenu i mislim da uz dobre rezultate iz ta dva meča možemo da preokrenemo tok sezone – istakao je kapiten Aleksandar Đorđević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena