Yunet
 

Sport

Džudo klub Tamiš Pančevo uspešno započeo novu sezonu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. mart 2024. • 17:14 •

Džudo klub Tamiš Pančevo uspešno započeo novu sezonu

Džudo klub Tamiš iz Pančeva nastavlja sa sjajnim promovisanjem ovog sporta među najmlađima. Nedavno su na turniru „Trofej Beograda“ u Šumicama osvojili četiri medalje, a uskoro ih očekuju nove borbe i izazovi.

Džudo klub Tamiš iz Pančeva sjajan je pokazatelj kako se uz trud i rad mogu postići sjajni rezultati. Ovaj klub trenutno broji oko 150 članova, od poletaraca do mlađih i starijih kadeta. Jedan od trenera Džudo kluba Tamiš, Tatjana Bevc-Lalić, naglašava da je promocija ovog sporta među decom njihov prioritet, a da su medalje samo rezultat i proizvod svakodnevnih napornih treninga.

– Treninzi su koncipirani u tri grupe i obuhvataju tehnički, kondicioni i deo snage. Inače iz dana u dan nam pristiže sve veći broj dece, imamo čak 11 treninga nedeljno, angažovano je pet trenera, i imamo dodatne treninge vikendom za decu koja smatraju da mogu više. Ovaj klub ima veliki kapacitet, a u prilog tome idu i ostvareni rezultati na raznim takmičenjima.

Lenka Luković je jedna od mnogobrojne dece koja se opredelila da trenira ovaj izuzetno naporan sport. Kako kaže, počela je da trenira na nagovor drugara, a danas je za nju džudo sastavni deo života.

– Treniram godinu dana, i počela sam da treniram jer se moj drugar Miloš prvi upisao. Probala sam do sad puno sportova, ništa mi se od toga nije svidelo, međutim kada sam se upisala na džudo to mi se jako svidelo, i u tome sam se pronašla.

Za razliku od Lenke, nešto stariji Aleksandar Rharib se za džudo opredelio zbog zdravstvenog stanja nakon preloma ruke. Ruka je zacelila, a on je do danas ostvario nekoliko značajnih rezultata. Naglašava da nema nameru da prestane sa treniranjem.

– Upisao sam se jer sam mislio da je zanimljivo, a i da bih ojačao ruke jer sam imao prelom. Ne znam tačno koliko godina treniram, ali nemam nameru da prestanem. – Do sada sam osvojio 3 prva mesta, 2 druga mesta i jedno treće mesto.

Za sada, 2024. godina je godina iz snova za sportiste iz Džudo kluba Tamiš. Idu nova takmičenja i novi turniri, što znači da stižu i nove medalje iz radionice ovih sjajnih sportista.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena