Yunet
 

Sport

Sportiko spreman za novu sezonu aktivnosti na otvorenom i treću veslačku regatu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 23. mart 2024. • 05:50 •

Sportiko spreman za novu sezonu aktivnosti na otvorenom i treću veslačku regatu

Sa dolaskom proleća, Pančevo je ponovo postalo teren za sportske aktivnosti na otvorenom. Počele su pripreme veslača, a Sportski klub Sportiko radi i na organizaciji treninga za decu na Tamišu.

Vreme je idealno, odnosno poslužilo nas je celu zimu. Evo ušli smo u proleće već se temperature kreću od od petnaest I više stepeni I uslovi su stvoreni da krenemo sa veslanjem. Neki roditelji su nas već zvali za obuku dece je još rano to ćemo posle maja meseca I primaćemo decu od 6. do 10. Godina a uslov je samo da zanju da plivaju. Reako je Ivan Milivojević predsednik Sportkog kluba “Sportiko”.

Projekat Leto na Tamišu kreće prvog maja i trajaće do septembra, kaže Milivojević i istiće da je i ovaj put Sportiku partner Sportski savez grada Pančeva.

Kao i predhodnih godina tu će mo biti utorkom I četvrtkom u 17. Časova i nedeljom od 9. Časova i tu ćemo omogućavati građanstvu da se rekreira kod nas besplatno. Rekao je Milivojević

Ove godine biće održana I treća po redu veslačka regata koja je zakazana za 22. jun, najavio je Milivojević.

Sobzirom na veliki uspeh u predhodne dve godine, plan je da ove godine okupimo oko 140 plovila a reč je o indijanskim kanuima i rekreativnim kajacima i naamo se da ćemo se približiti tom broju . zapravo krenuli smo prve godine sa osamdeset, druge godine sa stodvadeset i ove godine planiramo stočetrdeset . Prvenstveno to su naši sugrađani Pančevo i okolina a svake godine smo imali i po nekog stranca i prijatelja sa strane a svake godine očekujemo da više ljudi možda čak i inostranstva.

Na Tamišu i ova godina će biti u znaku sporta. U Sporskom klubu Sportiko obećavaju da će Pančevci i gosti našeg grada uživati, ali i da će moći da primene zdrav način života kroz različite sportske aktivnosti.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena