Yunet
 

Sport

Sedam medalja za plivače Dinama na takmičenju u Beogradu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. mart 2024. • 21:13 •

Sedam medalja za plivače Dinama na takmičenju u Beogradu

Minulog vikenda, od 14. do 17. marta, održano je prvenstvo Srbije za juniore na bazenu SRC „Milan Gale Muškatirović“. Plivački klub „Dinamo“ predstavljalo je osam plivača, koje je predvodila trener Biljana Šondić.
Plivači iz Pančeva osvojili su ukupno sedam medalja. Najuspešnija po broju medalja je bila Dagmar Husarik, koja se na ovom prvenstvu okitila sa tri odličja. Ona je osvojila bronzanu medalju u disciplini 200 metara delfin u apsolutnoj konkurenciji, dok je u istoj disciplini bila druga i doplivala do srebrne medalje u kategoriji starijih juniora. Srebrna je bila i na 100 metara delfin u kategoriji starijih juniora.
U ženskoj konkurenciji medaljama su se okitile Anja Crevar i Andrea Poljak. Andrea je u disciplini 50 metara ledjno doplivala do bronzane medalje u kategoriji mladjih juniora. Anja Crevar, naša najtrofenija plivačica, i ovog puta je blistala doplivavši do zlatne medalje u disciplini 200 metara slobodno u seniorskoj konkurenciji.
U muškoj kategoriji, u konkurenciji mladjih juniora, medaljama se okitio Ćirković Martin. Martin je plivajući prsnim stilom na 100 metara doplivao do bronzane medalje, dok je na 200 metara prsno osvojio drugo mesto i srebrnu medalju.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena