Yunet
 

Sport

Železničar u nedelju dočekuje Javor, trener Mijailović ističe: Uz podršku navijača do pobede

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 15. mart 2024. • 11:50 •

Železničar u nedelju dočekuje Javor, trener Mijailović ističe: Uz podršku navijača do pobede

Nisu imali sreće fudbaleri Železničara u minulom kolu protiv Radničkog u Kragujevcu, ali priliku da poprave utisak imaju već u nedelju na domaćem terenu protiv Javora iz Ivanjice. Izabranici Nenada Mijailovića žele sa tri boda da obraduju vernu publiku u Pančevu i u miru dočekaju reprezentativnu pauzu. Optimizam ne napušta fudbalere Železničara, koji vrlo dobro znaju da im je svaka pobeda važna u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

-Uprkos dobrim momentima u Kragujevcu, nismo uspeli da nešto „pazarimo“ u Kragujevcu. Da smo iskoristili neke šanse, mislim da smo meč mogli da odvedemo u neki drugi smer. Kasnije je te momente uspeo da iskoristi Radnički 1923 i zasluženo pobedi. Dobro je da posle takvih utakmica dolazi sledeća, a ona je već u nedelju protiv Javora. Veoma bitna za nas, mada je takva svaka do kraja sezone. Od mog dolaska se konstantno nalazimo u grčevitoj borbi za opstanak. Dobro je da smo u egalu i da smo još uvek kokurentni sa tom nekom grupom timova koja se bori za superligaški status – rekao je Nenad Mijailović, trener Železničara.
Osvrnuo se potom šef struke konkretno i na utakmicu sa Javorom, koji je u minulom kolu slavio protiv Radnika iz Surduilice na domaćem terenu sa 2:1.

-Ovo je jedna od najbitnijih utakmica za nas, naročito jer Javor spada u grupu timova sa kojima ćemo voditi borbu za opstanak. Očekuje nas težak posao. Javor je imao lošu seriju, ali su sada pobedili Radnik kod kuće i sigurno da u boljoj atmosferi dočekuju utakmicu sa nama. Definitivno tvrda i dobro oranizovana ekipa. Ipak, ne bih sada voleo da pričam o njima, nama su iz ove utakmice tri boda neophodna. Sa takvim pristupom ćemo izaći na utakmicu, daćemo sve od sebe da pobedimo. Tri boda u duelu sa direktnim konkurentom za opstanak mnogo će nam značiti. Svakako neće biti lako, ali naš glavni cilj je pobeda.
Smatra Mijailović da će podrška sa tribina biti možda i odlučujući faktror u duelu sa Javorom, pa nije izostao ni poziv publici.

-Igramo u Pančevu pred našim navijačima, pozivam ih da dođu u nedelju i podrže nas. Kad su utakmice kod kuće u pitanju, Železničar je u poslednje vreme dobar rezultatski. Nadam se da ćemo tako nastaviti, a veliki udeo u tome ima i publika koja nas podržava.
Svaka utakmica u narednom periodu je neka vrsta finala za Železničar, svestan je toga i stručni štab, ali i igrači tima iz Pančeva.

-Mi smo pod pritiskom stalno jer se nalazmo u teškoj situaciji. Svi znaju kako je bilo na početku sezone, mnogi su mislili da smo u bezizlaznoj situaciji, ali smo pokazali da nije tako. Sada smo u situaciji gde smo tu sa ostalima timovima koji se bore za opstanak. Bodove spasa moramo da tražimo u meču sa Javorom. Koliko je psihološka situacija teška nama, toliko je i Ivanjičanima. U toj borbi moramo da budemo bolji, disciplinovaniji. Većinu utakmica odlučuju neki detalji. Ako hoćete da budete uspešniji morate da budete koncentrisaniji i da tako prevagnete na svoju stranu. Nadam se da će momci biti u tom smislu bolji od rivala, kako bi nam se desile neke lepe stvarti.
Neće biti kompletan Železničar u duelu sa Javorom. Izostaće Stefan Hajdin dvostruki strelac protiv Nišlija zbog žutih kartona.

-Pored Hajdina, kao što je poznato Pantelić i Gajć su već duže odustni. Maisa nije spreman za ovu utakmicu. Vrća nam se Romanić u punom sjaju, ali zato Sulejman još uvek nije spreman. Svi momci koji su tu imaju kvalitet da iznesu ono što se traži od njih. Iako će nam neki nedostajati sad, to nam neće biti alibi – zaključio je Nenad Mijailović.
Lazar Romanić, jedan od najboljih igrača Železničara veruje da će njegov tim izaći kao pobednik iz duela sa ekipom iz Ivanjice.

-Imao sam neku malu povredu, koja je sada prošlost. Ušao sam u 57. minutu u Kragujevcu, a što se tiče te utakmice imali smo nekolio dobrih šansi, na našu žalost nismo ih iskoristili, što je Radnički iskoristio.
Osvrnuo se potom i strelac pet golova za Železničar ove sezone i na nedeljni duel sa Javorom.

-Javor je veoma dobra ekipa, dolazi u Pančevo po nešto, a mi to moramo da branimo iz srca, da budemo pametni i iskoristimo sve šanse i uzmemo tri boda. To upravo svi Pančevci žele – istakao je Lazar Romanić i pozvao navijače da dođu u nedelju 17. marta od 18.00 časova i podrže tim protiv Javora.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena