Yunet
 

Sport

Fantastični Stefan Hajdin tvorac pobede Železničara protiv Radničkog

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 9. mart 2024. • 21:01 •

Fantastični Stefan Hajdin tvorac pobede Železničara protiv Radničkog

Železničar – Radnički Niš 3:2 (1:2)

STADION: SRC Mladost. Gledalaca: 1.500. Sudija: Jovan Šegrt. Strelci: Hajdin u 31. i 75, Lakićević u 90+2. minutu za Železničar, Ilić u 36. i Mesarović (iz jedanaesterca) u 39. minutu. Žuti kartoni: Jamkam, Stajić, Mesarović (Radnički Niš)

ŽELEZNIČAR: Mijatović, Obradović, Stanković, Konatar, Ndijae /54.Lakićević/, Jovanović /90+3 Maks/, Đorđević, Knežević, Hajdin, Ignjatijev /69.Kahvić/, Grgić /69.Pavlov/

RADNIČKI NIŠ: Vasiljević, Fai, Jamkam, Vojinović, Petrović, Ado, Stajić, Ilić /71.Bakić/, Mesarović /82.Beleković/, Dele, Vukić.

Pančevo slavi Stefana Hajdina. Dvostruki strelac i asistent u vrednoj pobedi Železničara u duelu sa Radničkim iz Niša. Iskusni prvotimac Dizelke “pogurao” je sa nova tri boda ekipu ka sredini tabele, a nema sumnje da sa ovakvom igrom Pančevci mogu brzo da izađu iz zone ispadanja.

Železničar je posle bolje igre i inicijative došao u prednost u 31. minutu. Dario Grgić je uputio centaršut sa oko 20 metara, bolji u skoku od golmana Vasiljevića bio je Stefan Hajdin, koji je glavom sa pet metara loptu smestio u mrežu za 1:0.

Vodeći gol je razgalio publiku u Pančevu, ali i opustio izabranike Nenada Mijailovića. Vrlo brzo stigla je i kazna u vidu izjednačujućeg gola. Vanja Ilić se najbolje snašao u šesnaestercu Železničara i sa 14 metara pogodio donji levi ugao – 1:1.

Očekivao se odgovor Železničara, ali su gosti uspeli da stignu I do drugog gola. Ndijaje je bio neoprezan, napravio je prekršaj za penal, a siguran s abele tačke u timu Nišlija bio je Mesarović. Tako su gosti otišli na odmor sa vođstvom, ali nije to obeshrabrilo domaći tim.

Zaigrali su mnogo bolje, angažovanije fudbaleri Železničara što je dalo rezultata u 75. minutu. Posle velike gužve u šesnaestercu Radničkog, najbolje se snašao Stefan Hajdin, koji je dobro šutirao i pogodio mrežu rivala za 2:2.

Nisu posle ovog gola utihnuli napadi domaćeg tima, a u 83. minutu ponovo je Hajdin bio strelac. Ipak, ovaj pogodak je poništen, prvotimcu Železničara, zbog navodnog prekršaja Kneževića nad jednim igračem gostiju.

Opet je Hajdin bio u prilici u 88. minutu. Korner je sa desne strane izveo Đorđević, najbolji u skoku bio je dvostruki strelac za Železničar Hajdin, ali je odbrana gostiju uspela da interveniše.

Nisu posustajali fudbaleri Železničara, čak ni kada je pokazana sudijska nadoknada. Želeli su Pančevci sva tri boda.

Junak utakmice Stefan Hajdin u drugom minutu nadoknade uputio je centaršut sa leve strane, na drugoj stativi bio je Lakićević koji je glavom šutirao, a lopta je kroz noge Vasiljeviću otišla u gol za 3:2.

U narednom kolu Železničar gostuje u Kragujevcu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena