Yunet
 

Sport

U Železničaru optimisti pred duel sa Radničkim iz Niša

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. mart 2024. • 11:44 •

U Železničaru optimisti pred duel sa Radničkim iz Niša

Fudbaleri Železničara u 24. kolu Superlige na domaćem terenu u subotu 9. marta od 19.00 časova, dočekuju Radnički iz Niša. Biće ovo duel dve ekipe iz donjeg dela tabele, sa ambicijom da se probiju ka bezbednoj zoni.

Uprkos dobrim igrama Pančevci ovog proleća nisu imali sreće u nekim mečevima, pa je ovo dobra prilika da se osvoje prva tri prolećna boda.

-Radili smo dosta dobrih stvari na terenu, ali to nije bilo dovoljno za neki bolji rezultat. Dobro smo analizirali stvari koje su nam se dešavale u nekoj bliskoj prošlosti. Iz utakmice u utakmice pokazujemo napredak. Protiv Partizana je bilo veoma teško, otvaranje utakmice nije bilo kako smo želeli, ali smo se kasnije stabilizovali. Individulani kvalitet je tu presudio – istakao je Nenad Mijailović, trener Železničara.

Osvrnuo se posle analize prethodnog meča šef struke Dizelke i na ono što njegove igrače očekuje ovog vikenda, a to je utakmica sa Nišlijama. Radnički je u minulom kolu izgubio od Radnika iz Surdulice na domaćem terenu sa 3:0.

-Radnički nam je jedan od konkurenat u borbi za opstanak u plej-autu. Nišlije imaju kvalitetan tim. U ovoj ligi nema ekipe koji je ispod nivoa. Imamo par ekipa koje su iznad, ostali su svi u egalu. Svi imaju kvalitet za ovo takmičenje. Nama je ovo utakmica, bili ili ne biti. Sve osim tri boda bi pogoršalo stanje Železničara na tabeli. Imam optimizam zbog načina na koji rade moji momci, kako se odnose prema obavezama, klubu. Veoma su stabilini iako je veoma težak psihološki momenta. Jedva čekamo sledeću utakmicu da pokažemo šta možemo i umemo i da najzad osvajamo bodove.

Publika je uvek bila 12. igrač tima iz Pančeva, nada se Mijailović da će i ovoga vikenda tribine biti pune.

– Utisak je da smo imali dobru podršku u prethodne dve utakmice kod kuće. Naši navijači prepoznaju to što mi radimo i koliko se naši igrači daju. Iako je derbi u subotu u Beogradu, pozivam navijače da dođu i da nam pomognu protiv Radničkog. Mi smo tim koji igra za sebe. Borimo se za ovaj grad i klub, zato nam je podrška navijača jako bitna. Nadam se da ćemo se svi zajedno radovati u subotu.

Osvrnuo se šef struke i na opštu atmosferu u Superligi, odnosno na saopštenja koja su izdavali drugi klubovi.

– Nadam se da je malo splasla ta tenzija oko tih saopštenja, priča. Posle svega viđenog Železničar bi trebalo da izuzmu iz tih saopštenja. Mi igramo za sebe, a na terenu neka pobedi bolji rival – istakao je Mijailović.

Jedan od najboljih igrača Železničara Dario Grgić, veruje da će upravo od ovog kola Dizelka krenuti uzlaznom putanjom.

– Utakmica protiv Radničkog je za nas prekretnica sezone. Iskreno, ja ne osećam nikakav pritisak i verujem u sebe i svoje drugove. Želimo da budemo na još višem niovu. Atmosfera u ekipi je odlična, porazi nas nisu omeli, pa nastavljamo dalje ka ostvarenju svog cilja. Hvala našim navijačima na dosadašnjoj podršci, prija nam kada je stadion pun – rekao je Grgić.

Baš kao i trener Mijailović i vezista Železničara nada se punim tribinama u subotu.

– Pozivam ih i sada da dođu u što većem broju, kao i u prethodna dva meča koja smo igrali u Pančevu, i da nam budu vetar u leđa ka vrednoj pobedi – iskren je ljubimac pančevačkih ljubitelja fudbala Dario Grgić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena