Yunet
 

Sport

Hrabra igra Železničara u duelu sa Partizanom u Humskoj

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 2. mart 2024. • 20:23 •

Hrabra igra Železničara u duelu sa Partizanom u Humskoj

Partizan – Železničar 3:1 (3:1)

Stadion: Partizana. Gledalaca: 13.000. Sudija: Danilo Nikolić (Lovćenac) Strelci: Baždar u 7, Natho u 28. i 35.

minutu (iz jedanaesterca) za Partizan, Hajdin u 19. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Severnina, Trifunović (Partizan).

PARTIZAN (4-2-3-1): Krunić, Stojković, Filipović, Kovačević, Antić, Zahid /71. Saldanja/ Ovusu, Kalulu /60. Severina/, Natho /60.Kastiljo/, Goh /86, Trifunović/, Baždar /71.Nikolić/.

ŽELEZNIČAR (4-5-1): Mijatović, Endiaje, Obradović, Stanković, Konatar, Jovanović /61. Grgić/, Knežević

/81. Lakićević/, Đorđević, Romanić, Hajdin /70. Maks/, Ignjatijev /61.Kahvić/.

Nema čega da se postide fudbaleri Železničara posle utakmice u Humskoj. Uprkos porazu, trener Nenad Mijailović može da bude ponosan na igrače. Odigrali su Pančevci hrabro protiv lidera Superlige i na najbolji način nagovestili da neće biti nikome „lak plen“ u nastavku sezone.

Fortuna nije bila naklonjena Železničaru u prvom poluvremenu, jer da jeste, posle odličnih šansi Jovanovića u 42. minutu, a potom i Romanića koji je sa deset metara šutirao glavom preko gola, na odmor bi se u Humskoj otišlo remijem 3:3. Ipak, Pančevcima se mora odati priznanje na hrabroj igri protiv lidera Superlige.

Rano je Partizan došao do prednosti već u 7. minutu. Natho je uposlio Kalulua na desnoj strani, usledio je centaršut, koji je glavom u gol pretvorio Baždar. Tri minuta kasnije moglo je da bude i 2:0 za domaćina. Goh je šutirao, a Stojković je na putu do mreže Železničara u stilu štopera Pančevaca slučajuno zaustavio loptu.

Uspeli su da se oslobode pritiska fudbaleri Železničara i sve je „mirisalo“ na izjednačenje. Strahinja Jovanovića je prošao po desnoj strani, usledio je šut iskosa sa pet metara, ali je lopta otišla pravo u golmana Krunića. U 17. minutu Ignjatijev je šutirao sa leve strane, a ponovo je odbranio golman Partizana, da bi potom glavom pokušao i Endiaje.

Konačno trud se isplatio 19. minutu. Knežević je centrirao sa desne strane, a Hajdin je glavom sa tri metara zakucao loptu u mrežu za 1:1. Romanić je potom imao šansu da dovede Pančevce u prednost, ali je šutirao pored gola.

Neopreznost odbrane Železničara u 28. minutu kaznili su crno-beli. Zahid je dodao loptu do Baždara, ovaj spustio glavom Nathu na nogu, a kapiten Partizana je u padu sa sedam metara smestio loptu u mrežu za 2:1.

U 33. minutu penal za Partizan i to posle intervencije iz VAR sobe. Iako je bilo očigledno da prekršaj nad Baždarom nije postojao, Nikolić je pokazao na belu tačku. Realizator je bio Natho za 3:1.

Nastavak utakmice doneo je nešto oprezniju igru domaćeg tima, dok je Železničar pokušavao iz brzih kontri da smanji rezultat. Ubacio je trener Mijailović u finišu meča ofanzivce Kahvića i Grgića, ipak to nije bilo dovoljno da se dođe do remija.

Mogao je kapiten Đorđević da donese i drugi gol Železničaru, ali je u 87. minutu iskosa sa leve strane sa 20 metara pogodio stativu.

U narednom kolu Železničar u Pančevu pred domaćom publikom dočekuje Radnički iz Niša.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena