Yunet
 

Sport

Železničar doveo dva odlična igrača

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. februar 2024. • 17:13 •

Železničar doveo dva odlična igrača

U Železničaru su rešili da se dodatno pojačaju za prolećni deo sezone. Uprkos dobroj igri protiv Čukaričkog, izabranici Nenada Mijailovića ostali su bez bodova, ali će zato veliku pomoć imati u novajlijama.

U klub iz Pančeva su stigli Sulejman Mare iz Gambije i Argentinac Augusto Maks.

Defanzivni vezni igrač Sulejman Mare je tokom karijere igrao za Granadu, Valjadolid, Almeriju, bio je i u Votfordu, pa u Eupenu, a u Železničar dolazi iz belgijskog Genta gde je proveo tri i po godine. Tamo je odigrao 60 utakmica. Zanimljivo novajlija u timu Železničara je igrao i protiv Crvene zvezde, 2020. godine, u grupnoj fazi Lige Evrope.

Samo nekoliko nedelja posle toga što je sa reprezentacijom Gambije igrao na Afričkom kupu nacija, Sulejman Mare spreman je da pokaže kvalitet i na superligaškim terenima Srbije.

Drugo pojačanje za Železničar dolazi iz Argentine, a reč je o Augustu Maksu, igraču koji je rođen 10. avgusta 1992. godine. Igrao je za Volos iz Grčke i mađarskog Diošđera, a proteklih šest meseci bio je član čileanskog kluba La Kaleri.

U narednom kolu fudbaleri Železničara na domaćem terenu dočekuju TSC. Utakmica se igra u subotu 24. februara sa početkom u 18.30 časova.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena