Yunet
 

Sport

Pančevka je u polufinalu bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 19. februar 2024. • 06:36 •

Pančevka je u polufinalu bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi

Anja Crevar osvojila je četvrto mesto na Svetskom prvenstvu, u disciplini 400 metara mešovitim stilom, za malo zaostavši za osvajačicama medalja na takmičenju u Dohi. S vremenom, 4:38,93. uspela je da završi tik iza favoritkinja, ko zna koji put dokazavši da je naše plivačko blago, a da je bila samo malo brža završila bi na Olimpijskim igrama u Parizu ovog leta.

Svojevremeno najmlađa srpska olimpijka svih vremena, jer je kao tinejdžerka učestvovala na Igrama u Rio de Žaneriu 2016, dobar deo trke držala je drugu poziciju, posle čega se spustila na četvrtu, pa se probila do treće, da bi u poslednjih 50 metara dala sve od sebe da završi na pobedničkom postolju. Nažalost, malo joj je nedostajalo…

Dvadesettrogodišnja Pančevka je u polufinalu bila druga u svojoj kvalifikacionoj grupi s vremenom 4:41,11, što je bilo ukupno drugo najbolje vreme u toj fazi borbe za medalje, odmah iza Kanađanke Tese Sjepluhe (4:40,80).

Inače, njen lični rekord je ujedno i nacionalni, a postigla je još 2019. godine u Sabadelju, kada je istu dužinu savladala za 4 minuta, 38 sekundi i 22 stotinke.

Crevar je na najvećoj planetarnoj smotri vodenih sportova, u Kataru, nastupila i u disciplini 200 metara delfin stilom, završivši taj deo takmičenja kao devetoplasirana u konačnom plasmanu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena