Yunet
 

Sport

Hrabra igra Železničara protiv Čukaričkog

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. februar 2024. • 20:35 •

Hrabra igra Železničara protiv Čukaričkog

Čukarički – Železničar 2:1 (0:1)

Stadion: Čukaričkog. Gledalaca: 350. Sudija: Novak Simović (Lovćenac). Žuti kartoni: Konatar, Lakićević, Obradović. Crveni karton: Đorđević (Železničar) u 25. minutu. Strelac: Grgić u 45.minutu za Železničar, Docić u 74. i Stojanović у 86. minutu za Čukarički.

Čukarički: Filipović, Stevanović, Jovanović, Vranješ, Tošić, Docić, Sisoko /80. Stojanović/, Ivanović /90.Milojević/, Kovač /46.Melo/, Miladinović /90.Ndijae/, Adžić /74.Ergelaš/

Železničar: Mijatović, Konatar, Romanić /69.Purtić/, Đorđević, Knežević /90.Kahvić/, Hajdin, Grgić /46. Jovanović/, Balaž, Lakićević, Obradović, Pavlov /62. Ignatev/

Uprkos dobroj igri fudbaleri Železničara poraženi su na Banovom brdu od Čukaričkog. Imali su sve u svojim rukama izabranici Nenada Mijailovića, ali im je nedostajalo malo sreće da donesu sva tri boda u Pančevo. Donekle je na to uticalo i suđenje Novaka Simovića.

Mogao je Železničar do gola već u 4. minutu, ali je Hajdin, sa svega nekoliko metara šutirao pravo u golmana Filipovića. Da bi dobru priliku zatim propustio i Pavlov u 11. minutu. Odlično se prikazao tim Nenada Mijailovića u uvodnim minutima utakmice, imao je inicijativu, stvarao je šanse na Banovom brdu, protiv domaćeg Čukaričkog. Prava je šteta što pomenute dve prilike Železničar nije pretvorio u golove.

U 25. minutu Pančevci su ostali sa igračem manje na terenu. Posle prekršaja Đorđevića nad igračem Čukaričkog Miladinovićem, sudija Novak Simović iz Lovćenca pokazao je direktan crveni karton kapitenu Železničara. Možda i prestrogo, više je to bilo za žuti.

Uprkos tome što su bili brojčano slabiji na terenu, odlično su se branili izabranici Nenada Mijailovića, da bi u samoj završnici prvog dela igre stigli i do gola.

Hajdin je ugedao slobodnog Grgića na levoj streni, driblingom je iz igre izbacio jednog igrača Čukaričkog, a onda je šutirao sa desetak metara iskosa. Lopta je pogodila dalji ugao gola Čukaričkog, za vođstvo Železničara.

U nastavku utakmice Železničar je i dalje igrao ofanzivno borbeno, kao da je brojčano stanje na terenu izjednačeno. Lakićević je u 55. minutu snažno šutirao, međutim ta lopta je otišla malo iznad prečke Filipovića.

Čukarički je u 74. minutu stigao do izjednačenja zahvaljujući kapitenu Marku Dociću.

Iako su imali nekoliko dobrih prilika, Pančevci nisu stigli do drugog gola, ali zato Brđani jesu. Za 2:1 pogodini je Stojanović.

Priliku da slave u narednom meču imaće igrači Železničara protiv TSC-a u Pančevu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena