Yunet
 

Sport

Remi Železničara protiv Novog Pazara

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. februar 2024. • 15:12 •

Remi Železničara protiv Novog Pazara

Železničar – Novi Pazar 2:2 (2:1)

STADION: SRC Mladost. Gledalaca: 1.500. Sudija: Ivan Stamenković (Beograd). Žuti kartoni: Sise, Fajed, Anan, Ljajić,Šćepovć (Novi Pazar), Knežević, Đorđević, Stanković (Železničar). Strelci: Đorđević u 8, Romanić u 45. minutu za Železničar, Karaklajić u 33, Suma u 90+4 (iz jedanaesterca) minutu za Novi Pazar.
ŽELEZNIČAR: Mijailović, Balaž, Stanković, Konatar, Knežević, Lakićević, Đorđević /85. Gajić/, Grgić /58.Grgić/, Hajdin, Romanić /90.Kahvić/, Pavlov /46.Ignatjev/
NOVI PAZAR: Mirković, Anan, Azemović, Fajed, Lazić, Jo /46.Suma/, Sise, Karaklajić /69. Knežević/, Ljajić /36. Islamović/, Dimić /69.Srećković/, Šćepović /16. Obradović/.
Železničara je na startu prolećnog dela sezone odigrao nerešeno sa Novim Pazarom 2:2. U fenomenalnom ambijentu u Pančevu, pred domaćom publikom, izabranici Nenada Mijailovića, prikazali su odličnu igru protiv favorizovane ekipu Novog Pazara, ali to nije bilo dovoljno za slavlje. Na konačan ishod meča uticala je odluka glavnog sudije da u poslednjem minutu svira penal za goste.
Dobra igra na startu utakmice isplatila se izabranicima Nenada Mijailovića već u 8. minutu. Napravili su prekršaj fudbaleri Novog Pazara na oko dvadeset metara od svog gola. Jasno je bilo da je to idealna pozicija za kapitena Železničara. Namestio je loptu Aleksandar Đorđević i preciznim šutem iz slobodnog udarca doneo zasluženo vođstvo domaćm timu.
Usledila je ofanziva domaćih, stvarali su prilike pred golom Mirkovića izabranici Nenada Mijailovića, a kad se šanse ne iskoriste obično sledi kazna. Nesmotenost igrača Železničara iskoristio je Adem Ljajić, koji je dobro proigrao Karaklajića za 1:1.
Kada su svi očekivali da će to biti i konačar rezultat prvog poluvremena, Železničar je stigao i do drugog gola. Na asistenciju Stefana Hajdina, Lazar Romanić je prevario odbanu Novog Pazara i postigao pogodak za vođstvo od 2:1.
U nastavku utakmice viđen je isti scenario. Železničar je dominirao na tereni, dok je rival tražio šansu za izjednačenje iz kontri. Pobeda je već bila viđena, a onda je usledio šok.
Kada se očekivao kraj utakmice, gotovo u poslednjoj sekundi, sudija Stamenkovć je dosudio penal za Novi Pazar. Siguran sa bele tačke bio je Suma za konačnih 2:2.
Posle 20. kola Železničar ima 19 bodova, a sledeće nedelje gostuje Čukaričkom na Banovom brdu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena