Yunet
 

Sport

Uspešna 2023. godina za Atletski klub „Tamiš“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 5. februar 2024. • 16:44 •

Uspešna 2023. godina za Atletski klub „Tamiš“

Atletski klub Tamiš iza sebe ima veoma uspešnu godinu, koja je krunisana mnogim priznanjima i medaljama. Ipak, vremena za odmor nema mnogo, tako da su pripreme za ovu sezonu uveliko počele, a kako kaže trener AK „Tamiš“ Zoran Kocić, očekuje se da ona bude najuspešnija do sada.

Za Atletski klub „Tamiš“ iz Pančeva 2023. godina bila je veoma uspešna. Bez mnogo odmora i sa još više motiva članovi kluba su ušli u novu godinu, koja je započeta sjajnim rezultatima Nađe Cvetković i Nikoline Radovanović na prvenstvu Vojvodine u kategoriji do 14 godina, gde su dve mlade takmičarke osvojile ukupno 3 medalje.

– Nađa Cvetković je osvojila vicešampionsku titulu u trci na 60 metara sa sjajnim rezultatom 8.79, i u bacanju kugle sa takođe izuzetnim rezultatom 8.89. Nikolina Radovanović je jednim sjajnim hicem u bacanju kugle osvojila vicešampionsku titulu od čak 12.92 metara. To je zaista jedan atletski biser koji mi imamo, ona se i prošle godine dokazala, mislim da je njena disciplina bacanje koplja i zaista od nje očekujemo mnogo, to je jedan vanserijski talenat, rekao je trener Zoran Kocić.

Trener Zoran Kocić je potom iskoristio priliku da se osvrne na fenomenalan uspeh Milice Bunčić, koja je u decembru 2023, proglašena za najbolju sportistkinju grada Pančeva u kategoriji juniorki.

– Zaista veliki uspeh biti zaslužan sportista svog grada. Ona je to svojim sjajnim rezultatima i zaslužila. Šampionka je Srbije na 10.000 metara, vicešampionka na 6.000 metara, reprezentativka Srbije na prvenstvu Balkana koje je održano u Crnoj Gori, ona je u ekipnom plasmanu uspela da dođe do petog mesta. Veoma smo ponosni što imamo Milicu Bunčić u našim redovima.

Velika nada srpske atletike, i verovatno jedna od najtalentovanijih i najperspektivnijih takmičarki u Srbiji Milica Bunčić, otkrila je deo svojih planova za 2024. godinu.

– U ovoj godini ću se takmičiti na otvorenom, a takođe i na državnim prvenstvima, kao i na raznim mitinzima. U aprilu me očekuje državno prvenstvo na 10 kilometara na stazi, posle toga imam još jedno državno takmičenje u planinskom trčanju, a krajem maja me očekuje državno prvenstvo na putu, takođe na 10 kilometara. Nadam se da će mi ova godina biti uspešna kao i prošla, rekao je Kocić.

Zapažene rezultate ostvarile su i mlađe kategorije Atletskog kluba „Tamiš“, a među njima su se najviše istakle Nađa Cvetković i Nikolina Radovanović.

– Bronzanu medalju sam osvojila na kugli, bacila sam 8.60 metara, a u isto vreme je bila trka na 60 metara gde sam osvojila srebrnu medalju.

– Vicešampionka sam u bacanju kugle, bacila sam 12.92 metara. Očekuje me prvenstvo Beograda, i državno prvenstvo 24. februara, gde ću bacati kuglu i trčati na 200 metara.

Nema sumnje da je pred Atletskim klubom „Tamiš“ svetla budućnost, a fantastični rezultati koji su do sada ostvareni idu u prilog tome. Na nove izazove članovi kluba neće dugo čekati, već krajem sledeće nedelje ih očekuje otvoreno prvenstvo Beograda u kategoriji mlađih i starijih pionira, a 24. februara će se održati prvenstvo Srbije, na kojem će učestvovati mnogo takmičara iz AK „Tamiš“.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena