Yunet
 

Sport

Milica Popovski velika nada srpskog tenisa

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2024. • 19:40 •

Milica Popovski velika nada srpskog tenisa

Milica Popovski velika je nada srpskog tenisa. Mlada Pančevka ovim sportom počela je da se bavi kada je imala 7 godina, a sa navršenih 14 već je nastupala za tenisku reprezentaciju Srbije do 16 godina. Zapažene rezultate ostvarila je i u 2023. godini.

Tenis u Srbiji je u ekspanziji od kada se na sceni pojavio Novak Đoković. Upravo je on bio uzor mnogim mladim momcima i devojkama da započnu svoj teniski put. Jedna od njih je i mlada Pančevka Milica Popovski, koja je reket u ruke uzela prvi put sa 7 godina, a već sa 14 nastupala je za reprezentaciju Srbije do 16 godina.

– Uvek mi se sviđalo što je tenis individualni sport, koliko ja uložim u sebe i u treninge, toliko ću dobra i da budem. To je prvenstveno razlog zašto sam se opredelila za tenis.

Milica je nedavno učestvovala na ITF turniru na Zvezdari, u Beogradu, gde je u finalu poražena od još jedne domaće teniserke. Iako je zaustevljena na poslednjoj prepreci, generalno je zadovoljna svojim celokupnim učešćem na turniru.

– Poražena sam od domaće igračice, Anastasije Cvetković, turnir je bio dobar, finalom sam malo manje zadovoljna, ali generalno sam zadovoljna svojom igrom na svim ostalim mečevima.

Ispred Milice je veoma izazovna godina, sledeća njena stanica biće ITF turnir u Banjaluci, koji je na programu za nekoliko dana. Nakon toga, mlada Pančevačka teniserka planira učešće i na ITF turniru u Zadru, a od aprila meseca je očekuju prvi profesionalni mečevi na Fjučers turnirima.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena