Yunet
 

Sport

Vanja Rankov, najbolji sportista Grada Vršca za 2023. godinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. februar 2024. • 16:44 •

Vanja Rankov, najbolji sportista Grada Vršca za 2023. godinu

Svečana manifestacija, Izbor sportiste godine grada Vršca za 2023. godinu, održana je u prepunoj Kongresnoj dvorani Centra Milenijum, u organizaciji Grada Vršca i Sportskog saveza Vršca.

Program manifestacije, Izbor sportiste godine grada Vršca za 2023. godinu, započet je kratkim filmom koji je prisutne podsetio na sva značajna sportska događanja tokom protekle godine. Najboljim sporitistima, nagrade je uručila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović, koja je istakla da će se grad uvek ponositi uspešnim sportistima i pružiti im svu neophodnu podršku.

„Posebno me raduje, što je danas među nama do sada najveći broj mladih nada vršačkog sporta, koji će u budućnosti predstavljati naš grad, kako u našoj zemlji, tako i širom sveta. Možda će baš neki od vas jednog dana sa ovog mesta poneti i povelje najuspešnijih sportista Grada Vršca, a ja vam želim da nastavite da se bavite sportom, da se radujete i da kroz sport razvijate nova prijateljstva. Ponosna sam što Grad Vršac, kao jedna mala sredina neprestano ulaže u svoje najsavremenije sportske objekte, kao što su Centar Milenijum i Olimpijski bazen, a takođe paralelno gradi nove i značajno unapređuje postojeće kapacitete, u skladu sa najvišim sportskim standardima, kako bi naša deca i mladi sportisti mogli da treniraju što više sportova. Tako je, krajem prošle godine, u Gudurici završena potpuno nova sportske sala, dok je u Uljmi u toku završna faza izgradnje dvorane, koja će već u prvoj polovini ove godine primiti prve sportiste. U ime Grada Vršca i u svoje lično ime, čestitam svim ovogodišnjim dobitnicima nagrade za Sportistu godine. Hvala vam za sva odličja koja ste doneli u svoj grad. Želim vam još mnogo novih uspeha i trofeja u nastavku sportske karijere. Grad Vršac će se uvek ponositi vama i pružiti vam svu neophodnu podršku“, rekla je u svom obraćanju gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Dodeli su prisustvovali i generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković, PR Sportskog saveza Srbije Marina Jovičić, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Jasmina Juras i generalni sekretar Sportskog saveza Vojvodine Mladen Stojšin.

„Veliko zadovoljstvo uvek mi predstavlja kada dolazim u Grad Vršac, grad sporta, grad velikih prijatelja Sportskog saveza Srbije. Moram da pomenem uspešnu saradnju sa Sportskim savezom Vršca, a posebno se zahvaljujem što na lokalnom nivou sprovodite veliki broj akcija Sportskog saveza Srbije i nadam se takvoj saradnji i u budućnosti“, istakao je u svom govoru Goran Marinković generalni sekretar Sportskog saveza Srbije, rekao je Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije

Najprestižnija nagrada, za najboljeg sportistu Grada Vršca za 2023. godinu, pripala je Vanji Rankov, kadetkinji Tekvondo kluba Eurošped. Vanja Rankov tokom protekle godine postala je Prvakinja Sveta na Svetskom prvenstvu u Sarajevu, gde su je proglasili i za najbolju takmičarku na svetu za kadete. Vanja je broj jedan na svetskoj rang listi već dve godine i stipendista Pokrajinskog sekreterijata za sport i omladinu.

Očekivala sam ovu titulu zato što znam koliko mogu, i s ovim rezultatima koje sam ostvarila ove godine, nadala sam se da ću biti sportista grada Vršca. Najveći cilj do sada mi je bilo Svetsko prvenstvo. Tu sam bila prva i isto tako sam proglašena za najbolju kadetkinju na Prvenstvu sveta. Kasnije sam u Beogradu odbranila titulu na Evropskom prvenstvu i postala prvakinja Evrope, istakla je Vanja Rankov.

Specijalna priznanja za najbolju ekipu poneli su Omladinski fudbalski klub Vršac, Odbojkaški klub Banat, Stonoteniski klub Vršac i Košarkaški klub Breg. Najbolji senior za ovu godinu je Stefan Simić iz Košarkaškog kluba Vršac. Stefan Simić jedan je od najboljih igrača seniorske ekipe Vršca, u protekle dve sezone.

– Hvala graduVršcu na ovoj nagradi. Nisam očekivao i veoma sam dirnut. Ova nagrada nije samo moja. Hvala mojim trenerima, saigračima i upravi kluba i ovo je naša zajednička nagrada. Na nama je da je opravdamo u ovoj godini, i da ostvarimo još veće uspehe, istakao je Stefan Simić.

Pehar za najbolju ekipu Grada Vršca 2023. godine, odneo je Tekvondo klub “Eurošped”, koji je zabeležio istorijski uspeh koji se može rangirati i kao najbolji u zadnjih 28 godina. Ovogodišnji najbolji pionir i pionirka su Andrija Mihajlović, Tekvondo klub Eurošped i Jelena Tanackov, Džudo klub Lokomotiva. Svečanost je protekla u sjajnoj atmosferi, koju su upotpunili i muzički nastupi učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Vršca

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena