Yunet
 

Sport

Najboljim džudistima dodeljena godišnja priznanja Džudo saveza Srbije

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. januar 2024. • 12:16 •

Najboljim džudistima dodeljena godišnja priznanja Džudo saveza Srbije

Džudo savez Srbije je vrhunske rezultate u 2023. godini proslavio u hotelu Hilton gde se okupio veliki broj zvanica i prijatelja saveza. Priznanje nacionalnog džudo saveza dobila je Marica Perišić, džudistikinja Crvene zvezde koja je imala veoma uspešnu godinu.

– Mislim da sam možda imala godinu na koju sam najponosnija, što rezultatski, što privatno, tako da što se tiče rezultata, mislim da sam dala svoj maksimum prošle godine u svakom aspektu, i iskreno ja sam tip koji već razmišlja o novoj sezoni, tako da sam ubrzo počela da razmišljam o ovoj godini rekla je Marica Perišić.

Džudista Aleksandar Kukolj zadovoljan je postignutim rezutaima u prošloj godini, ali ipak smatra da uvek može bolje.

– Malo sam imao, pogotovo u prvom delu godine, muke sa nekim povredama koje su se vraćale. Međutim drugi deo godine sam solidno završio sa dve medalje na turu, jedan gran pri sam osvojio, jedan gren slem sam ušao u finale, u Abu Dabiju je bilo dosta bodova za Olimpijske igre što je suštinski bio cilj, tako da mogu da kažem da sam recimo polovično zadovoljan, rekao je Aleksandar Kukolj.

Džudista Crvene zvezde Nemanja Majdov, osvajio je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Monpeljeu. Ne krije oduševljenje tim i ostalim uspesima u 2023. godini.

– Pa sigurno da sam ponosan sad kad su se malo slegli utisci. Dobio sam status evropskog i svetskog šampiona, što je veoma retko u istoriji džudoa. Ja sam treći čovek u istoriji džudoa koji ima status svetskog i evropskog šampiona, a prvi Srbin koji je prvak Evrope i sveta, rekao je Nemanja Majdov.

Na bini se među nagrađenima našla i Sajonela Krga, džudistkinja iz Sombora i jedna od glavnih promoterki inkluzivnog džudoa.

– Prethodna godina je bila veoma uspešna. Započeli smo je sa projektom koji ima za cilj da uključi trenere iz Srbije, Hrvatske i Slovenije, i da ih edukuje u polju inkluzivnog džudoa. Zatim smo imali takmičenje u Sloveniji gde smo uzeli pet medalja u borbama, rekla je Sajonela Krga.

Predsednik Upravnog odbora Džudo saveza Srbije Milovan Bratić, koji je takođe dobitnik nagrade, istakao je da od reprezentativaca Srbije očekuje nekoliko medalja na ovogodišnjim Letnjim olimpijskim igrama u Parizu.

– Olimpijada je naša velika želja, da imamo još neku olimpijsku medalju. Ja se nadam da će ovoga puta biti neka, ili neke olimpijske medalje, jer su zaista svi vredno radili, dobri su, nisu povređeni i računamo da će nam ova 2024. biti godina uspeha kada su u pitanju Olimpijske igre, rekao je Milovan Bratić.

Najviše priznanje Džudo saveza Srbije dobili su džudistkinja Crvene zvezde Andrea Stojadinov, kao i Slavko Stanišić, koji je početkom ove godine iz Francuskog grada Lila doneo još jednu zlatnu medalju.

– Ja se osećam odlično, posebno sam zadovoljan početkom ove godine. Što se tiče ovog priznanja koje sam dobio, zaista mi je drago da Džudo savez Srbije uvek nađe vremena i shodno tome sve nas pozove, i u ovom svečanom danu sam zaista impresioniran jer se ovde ni veterani ne zaboravljaju, rekao je Slavko Stanišić.

– Uvek je lepo dobiti ovakvo priznanje i odraditi jednu retrospektivu šta se desilo unazad godinu dana. Mi smo u tako velikoj brzini, stalno smo na turnirima i stalno putujemo, i zaista mi je trebao jedan ovakav predah da saberem utiske i da shvatim koliko smo zapravo već uradili i da to što naš čeka i nije toliko strašno, da smo na dobrom putu i da samo tim putemtrebamo da nastavimo.

– Džudo savez Srbije nastavlja dalje sa radom, posle dobrih rezultata, nama je ova godina nešto što je najvažnije u olimpijskom ciklusu, a to su Olimpijske igre. Mogu da kažem da mi trenutno imamo 7 olimpijskih normi, i u razgovoru sa sportistima smo došli do zaključka da će biti barem neka medalja, jer su svi spremni, i od njih možemo mnogo toga očekivati, rekao je Ivan Todorov, predsednik džudosaveza Srbije, otkrio je planove koji će biti prioritet u 2024. godini.

Među nagrađenima našli su se mnogi zaslužni pojedinci, kompanije, kao i medijske kuće. Među njima je i regionalna televizija Pančevo koja ima bogatu arhivu dešavanja iz sveta džudoa, i koja već dugo i redovno prati sva dešavanja.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena