Yunet
 

Sport

Sportski savez Bele Crkve promoviše sport kod mladih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2024. • 17:16 •

Sportski savez Bele Crkve promoviše sport kod mladih

Promocija sporta kod mladih i dalja ulaganja u sportske objekte ciljevi su Sportskog saveza Bele Crkve. U toj opštini fudbal je najpopularniji, ali deca treniraju i neke manje zastupljene sportove, kaže za našu televiziju generalni sekretar Sportskog saveza Miloš Juga.

Nakon veoma uspešne 2023.godine, iz sportskog saveza Bele Crkve najavljuju nastavak promocije sporta kod najmlađih članova ove opštine. Interesovanje za sport među decom je veliko, a kako kaže generalni sekretar sportskog saveza Bele Crkve Miloš Juga, fudbal je trenutno najpopularniji.

-Kod nas je veoma popularan i vaterpolo, koji tokom letnje sezone okuplja veliki broj dece. Imamo sve od ostalih popularnih sportova. Košarkaški klub, odskoro imamo odbojkašk iklub, pa I ženski fudbalski klub od pre par meseci.

Bela Crkva se može pohvaliti I organizovanjem treninga za sportive koji nisu toliko popularni, a za koje u ovoj opštini vlada veliko nteresovanje, kaže Miloš Juga.

-Imamo i sportive koji možda u drugim gradovima i nisu toliko zastupljeni, tu je jedriličarski klub, imamo aero klub, klub za podvodne aktivnosti, i da sad nekog ne izostavim, ali imamo široks pektar sportova kojima deca i generalno ljudi mogu da se bave u našem gradu.

Za promociju sporta kod mladih važno je ulagati i u sportsku infrastrukturu. Novoizgrađena hala u dvorištu OŠ “Žarko Zrenjanin” dodatno podstiče razvoj sportskog duha u Beloj Crkvi u čijem sportskom savezu očekuju nove, bolje sportske rezultate u ovoj godini.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena