Yunet
 

Sport

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom na Međ.H&N Cupu u Minhenu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. januar 2024. • 09:17 •

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora puškom na Međ.H&N Cupu u Minhenu

Proteklog vikenda je Minhenu održan tradicionalni H&N CUP na kojem je u sastavu juniorske reprezentacije Srbije nastupilo troje pančevaca iz Streljačke družine“Pančevo 1813“ Iva i Aleksa Rakonjac vazdušnom puškom i Marko Ninković vazdušnim pištoljem, kao i Ljubiša Rakonjac u svojstvu trenera i pratioca.

Aleksa Rakonjac je osvojio bronzanu medalju u kategoriji juniora vazdušnom puškom, nakon borbe u finalu od osam najboljih juniora vazdušnom puškom. U kvalifikacijama za finale Aleksa je takođe bio treći sa visokim rezultatom od 627,8 krugova. Prethodnog dana, u prvom meču, Aleksa Rakonjac je bio blizu plasmana za finale sa rezultatom od 623,5 krugova, a nedostajalo mu je samo 0,2 kruga.

Iva Rakonjac je oba dana takmičenja imala dobre rezultate od 623,1 i 622,5 , ali je to bilo nedovoljno za ulazak u finalnu borbu od osam najboljih juniorki vazdušnom puškom. Obzirom da je najmlađa učesnica i da joj je ovo prvi nastup za reprezentaciju Srbije, u narednom periodu će imati vremena da iskaže svoje vrednosti.

Marko Ninković je oba dana imao dobre rezultate od 557 i 559 krugova, ali je i njemu to bilo nedovoljno za ulazak u finalne borbe od osam najboljih juniora vazdušnim pištoljem. Obzirom da je već iskusan takmičar, nadamo se da će u narednim takmičenjima iskoristiti svoju šansu za osvajanje medalje.

Iva ,Aleksa i Marko će nastupiti i na Prvenstvu Evrope u Đeru, a do tada će pored dva nastupa na takmičenjima u Novom Sadu , učestvovati i na pripremama reprezentacije Srbije radi obezbeđenja uslova za još više rezultate.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena