Yunet
 

Sport

Prošle godine u Beloj Crkvi zabeleženi sportski uspesi i dobri rezultati

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. januar 2024. • 08:35 •

Prošle godine u Beloj Crkvi zabeleženi sportski uspesi i dobri rezultati

Protekla 2023. godina bila je veoma uspešna za celokupan sportski kolektiv u Beloj Crkvi. Sprovedeno je mnogo akcija u kojima je cilj bio uključivanje dece u sport, naglasio je generalni sekretar sportskog saveza Bele Crkve Miloš Juga.

  • Glavna sfera našeg delovanja je školski sport, i uglavnom se baziramo na organizaciji opštinskih i školskih takmičenja. U prethodnoj godini organizovali smo opštinska takmičenja u futsalu, rukometu, streljaštvu, odbojci, košarci, basketu 3×3, a kao najmasovniji događaj istakao se kros RTS-a koji se tradicionalno održava u našem gradu, kao i širom zemlje.

Pored promocije sporta kod najmlađih članova ove opštine, iz sportskog saveza Bele Crkve izrazili su veliko zadovljstvo uspesima koji je postigao lokalni FK „Bak“. Takođe, veliki jubilej je protekle godine proslavio i vaterpolo klub iz Bele Crkve.

  • Imamo plasman našeg najstarijeg i najvećeg fudbalskog kluba u opštini, fudbalskog kluba Bak, u Vojvođansku ligu grupa Istok. Takođe proslavili smo jedan veliki jubilej, 70 godina postojanja lokalnog vaterpolo kluba. Među uspesima koje bih još istakao, ronilački klub beleži sjajne rezultate, a imamo i svetskog prvaka u dizanju tegova Savu Vasiljevskog.

Iz sportskog saveza Bele Crkve kažu da je iza njih veoma uspešna godina. Ostvareno je mnogo sportskih uspeha vrednih pažnje, a samim tim se, kako kažu, uspešno promoviše sport kod najmlađih članova ove opštine, što će i u budućnosti biti primarni cilj.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena