Yunet
 

Sport

Dizelka posustala u finišu meča

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 27. januar 2024. • 16:32 •

Dizelka posustala u finišu meča

Železničar – Spartak 0:1 (0:0)

Stadion: u Nikoziji. Gledalaca: 30. Sudija: Argiros (Kipar). Strelci: Rošević u 82. minutu za Spartak.

ŽELEZNIČAR: Mijatović, Balaž, Stanković, Konatar, Hajdin, Lakićević, Pantelić, Knežević, Grgić, Romanić, Pavlov. Igrali su još: Obradović, Gajić, Milikić, Purtić, Čižok, Zuvić, Jovanović, Mirosavić, Maisa, Ivić, Kahvić.

SPARTAK: Manojlović, Stanojev, Bogićević, Martinović, Prijović, Babić, Lukić, Tomović, Todoroski, Bijelović, Mudrinski. Igrali su još: Vulić, Rošević, Tošeski, Jocić, Franciz, Kerkez.

Fudbaleri Železničara porazom od Spartaka iz Subotice su završili pripreme na Kipru. Igrali su dobro izabranici Nenada Mijailovića, stvarali šanse, ali je na kraju odlučio gol Roševića osam minuta pre kraja meča. Uprkos svemu imaju razloga za zadovoljstvo u Železničaru, jer je igra na zavodnom nivou.

Stefan Hajdin se našao u izglednoj prilici sredinom prvog poluvremena, mogao je da kazni odbranu Spartaka, ali se istakao golman Filip Manojlović. U završnici prvog dela Stefan Purtić je pokušao silovitim šutem sa ivice kaznenog prostora, opet je golman Golubova bio na visini zadatka.

U nastavku utakmice opet je Železničar mogao do vođstva.

Golman Spartaka, sačuvao je svoju mrežu u 74. minuta kada je pokušao Vojislav Stanković. Činilo se da će ostati mreže mirne do kraja utakmice, ipak, Miloš Tošeski je upoislio Iliju Babića na desnoj strani, a Miloša Roševića, koji je glavom loptu poslao u donji ugao – 1:0.

Dizelka je na pripremama u Larnaki odigrala ukupno četiri utakmice i zabeležila dve pobede i isto toliko poraza. Zabeležili su Pančevci deset golova, dok je odbrana kapitulirala tri puta.

Već sutra Železničar se vraća u Srbiju, gde će odraditi finalni deo priprema za proleći deo sezone, a za 3. februar zakazana je prijateljska utakmica protiv rumunskog drugoligaša Vitorula.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena