Yunet
 

Sport

Idealni uslovi zimi za plivanje na pančevačkom bazenu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. januar 2024. • 11:03 •

Idealni uslovi zimi za plivanje na pančevačkom bazenu

Tokom hladnih zimskih meseci zatvoreni bazen na Sportskom centru Strelište radi uobičajeno, kaže Predrag Stojadinov direktor JKP „Mladost“. Temperatura vode u velikom bazenu je po standardima i iznosi 26 stepeni.

Idealan način za bavljenje rekreacijom jeste odlazak na bazen i plivanje. I pored niskih temperatura tokom ove zime, zatvoreni bazen je radio normalno, kaže Predrag Stojadinom direktor Javno komunalnog preduzeća „Mladost“.

Predrag Stojadinov – direktor JKP „Mladost“

– Vidite kakva je temperatura, možemo da budemo u kratkim rukavima i da funkcionišemo u prostoru gde je zatvoreni bazen i to je normalna situacija. Temperatura vode je optimalna i niko se ne žali, ni posetioci, ni rekreativci ni sportisti. Ako bi tako i bilo mi bismo odmah reagovali.

Mnogi Pančevci koriste termine tokom dana kako bi došli na bazen i otplivali nekoliko deonica. Zadovoljni su uslovima na bazenu.

– Dolazim 2, 3 puta nedeljno, uslovi za rekreativno plivanje su odlični. Čistoća je dobra, a voda je taman kako treba, rekao je jedan Pančevac

Prema rečima Predraga Stojadinova tokom zime troši se više struje i gasa, ali je to uobičajeno za ovaj period godine. Zato je i voda u velikom bazenu u skladu sa predviđenim standardima.

Predrag Stojadinov – direktor JKP „Mladost“

– Sigurno da temperatura u velikom bazenu nije ispod 26 stepeni. Mi smo u godini kada je bila najavljena energetska kriza dobili neke smernice od Ministrtva energetike i to se odnosilo na bazen i na halu sportova kolika temperatura mora da bude unutra, kako bi pokazali da smo odgovorni potrošači. Ni tada nije bilo problema. Sada kada je država pokazala jednu stabilnost, energetika je na optimalnom nivou .

Zatvoreni bazen otvoren je za građane svakog radnog dana osim ponedljkom od 11 do 17 sati. Vikendom je radno vreme od 12 do17 časova. Ostali termini pre podne i uveče rezervisani su za sportske ekipe.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena