Yunet
 

Sport

Proglašeni najuspešniji sportisti Kovina

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 22. januar 2024. • 16:27 •

Proglašeni najuspešniji sportisti Kovina

U Kovinu su po 47. put u organizaciji Sportskog saveza te opštine proglašeni najuspešniji u sportu u 2023. godini. Uručene su nagrade sportisti, sportistkinji, ekipi i treneru godine, kao i perspektivnim sportistima. Na ovoj tradicionalnoj svečanosti dodeljena su i priznanja sportskom asu, ekipi za sećanje, za životno delo, specijalna priznanja, ali i nagrade u oblasti školskog sporta.

U Centru za kulturu Kovina okupili su se najveći sportski talenti ove opštine. Na tradicionalnom 47. proglašenju najboljih sportista godine dodeljeno je više nagrada u različitim kategorijama. Nagradu za najbolju seniorsku sportsku ekipu 2023. godine drugi put po redu odneo je ženski kata-tim karate kluba „Radnički“ Kovin, dok je laskava titula najbolje sportistkinje pripala odbojkašici, Tijani Stojković. Najboljim sportistom proglašen je Strahinja Đorđević, član karate-kluba „Radnički“ iz Kovina. On se zahvalio Sportskom savezu na priznanju i osvrnuo se na uspehe u prethodnoj godini.

– Bilo je dobro, teško… Takmičenja su bila sa puno konkurencije, ali izborili smo se da uzmemo najbolje medalje na najznačajnijim takmičenjima, kako ja pojedinačno, tako i timski. Postali smo šampioni Srbije za mlađe seniore, rekao je Djordjević

Na pozornici su se smenjivali nosioci različitih priznanja: perspektivne mlade nade, neprevaziđeni asovi, najbolji trener, dobitnici specijalnih nagrada i mladi u oblasti školskog sporta. Publika je posebno pozdravila dodelu prestižne nagrade za životno delo, koja je zasluženo pripala Petru Bogunoviću, dugogodišnjem sportskom radniku i predsedniku Odbojkaškog saveza Vojvodine.

– Ja sam dvanaest godina vodio Sportski savez u Kovinu, zajedno sa Sašom Đorđevićem, tako da mi nagrada koju mi je uručio matični savez znači puno, rekao je Petar Bogunović.

U prepunoj sali Centra za kulturu prisutnima su se obratili predstavnici lokalne samouprave, Sportskog saveza Srbije, Sportskog saveza Vojvodine, kao i predsednik Sportskog saveza Kovin, Saša Đorđević. Prema njegovim rečima, Kovin je oduvek bio pravi „rasadnik talenata“.

– „Pre svega sam zadovoljan što je sala bila puna. To znači da je interesovanje roditelja, dece i ljudi iz naše opštine za sport veliko, da vole sport i prate sportska dešavanja. Najlepši deo je, po meni, bio kada su deca izašla na binu, jer su oni budućnost sporta, uskoro će zameniti starije i praviti još bolje rezultate od njih.

Lepa sportska budućnost predstoji Kovinu, s obzirom na broj nagrađenih najmlađih sportista. Zato se i očekuje da će 2024. biti postignuti još bolji rezutati u sportu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena