Yunet
 

Sport

Sportski uspesi i mladi talenti Alibunara u 2023. godini

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 17. januar 2024. • 15:18 •

Sportski uspesi i mladi talenti Alibunara u 2023. godini

Prošlu godinu u Alibunaru pamtiće po mnogobrojnim uspešno organizovanim sportskim manifestacijama, ali i po plasmanu ženskog stonoteniskog kluba iz Nikolinaca u najjaču Super ligu Srbije. U ovoj lokalnoj samoupravi sport se promoviše sve više kod mladih. Na tome će biti akcenat i u 2024. godini.

U opštini Alibunar prepoznali su značaj sporta pa otud i ulaganje u 28 sportskih klubova i udruženja koliko ih ima u Sportskom savezu te lokalne samouprave. Uspešna je bila sportska 2023. godina u kojoj je bilo i mnogo sportskih događaja. Tradicionalno godina počinje Svetosavskim turnirom u malom fudbalu koji je ove godine organizovan po deseti put. Na jednom mestu učestvuje oko 200 sportista amatera i to ne samo iz Južnog Banata već i drugih mesta u Vojvodini, kao i iz Beograda.

Najveći uspeh u prošloj godini postigle su stonoteniserke „Rapida“ iz Nikolinaca koje su ušle u Super ligu Srbije.

Opština Alibunar je novčano nagradila deset najperpektivnijih mladih sportista za 2023. godinu.

Za Sportski savez opštine Alibunar i još šest klubova pokrajinska vlada obezbedila je novčana sredstva. Sport u Alibunaru podržao je Fudbalski savez Srbije. Prošle godine Fudbalski klub Dobrica posetio je Nikola Lazetić i tom prilikom je donirao sportsku opremu. Donaciju su dobili i mladi rukometaši Budućnosti koje je povodom formiranja mlađe grupe pri tom rukometnom klubu koji se takmiči u drugoj ligi Vojvodine obišao državni sekretar u ministarstvu sporta Marko Kešelj. Inače, u opštini Alibunar sada ima dve sportske hale koje klubovi i rekreativci mogu besplatno da koriste.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena