Yunet
 

Sport

Zlato za Vukojevićevu i Kovačevića na startu Gran pri serije ISSF

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. januar 2024. • 14:24 •

Zlato za Vukojevićevu i Kovačevića na startu Gran pri serije ISSF

Srpski reprezentativci Teodora Vukojević i Lazar Kovačević su na sjajan način otvorili novu sezonu.

Na prvomturniru ovogodišnjeGran pri serije Svetske streljačke federacije (ISSF), u slovenačkim Rušama, stigli su do zlatne medalje. Pobedili su u takmičenju miks parova vazdušnom puškom.

Kovačević je, ujedno nastavio niz medalja, jer je na poslednjem velikom turniru u 2023. – finalu Svetskog kupa u Dohi osvojio srebro u pojedinačnoj konkurenciji.

Kovačević i Vukojevićeva, jedini predstavnici Srbije na Gran priju u Rušama, su blistali u kvalifikacijama, u kojima su skupili 633,6 krugova, 3,9 više od drugoplasiranog bugarskog para, koji su činili Tanja Rizova i Anton Rizov. Startovala su 22 tima iz 15 zemalja.

Srpski i bugarski miks su vodili vrlo zanimljivu borbu u meču za zlato, iako su Vukojevićeva i Kovačević skoro stalno bili u vođstvu.

Naš tim je na startu stekao četiri poena prednosti (4:0, 5:1), a iskusni bugarski tandemje „jurio“ srpske strelce. Sustigao ih je tek u završnici. Kovačević i Vukojevićeva su vodili sa 14:10, ali su potom propustili dve „meč lopte“ i Bugari su izjednačili na 14:14. Tada je trener srpske ekipe, Stevan Pletikosić, tražio tajm-aut. Pauza i Pletikosićevi saveti su urodili plodom. Oboje naših strelaca su u 15. seriji zabeležili odlične pogotke i došli do zlata trijumfom od 16:14.

I Vukojevićeva i Kovačević su na velikim svetskim i evropskim takmičenjima osvajali medalje u nadmetanjima miks parova, ali u Rušama su to prvi put uradili zajedno u timu.

U nedelju će izaći na vatrenu liniju u pojedinačnim disciplinama.

Vazdušna puška, miks, plasman: 1. Srbija (Lazar Kovačević/Teodora Vukojević), 2. Bugarska (Anton Rizov/Tanja Rizova), 3.Nemačka 2 (Liza Miler/Maksimilijan Dalinger).

Meč za zlato: Srbija – Bugarska 16:14.

Meč za bronzu: Nemačka 2 – Nemačka 1 16:8. Kvalifikacije: 1. Srbija 633,6…

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena