Yunet
 

Sport

Železničar dobio novo pojačanje

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. januar 2024. • 17:13 •

Železničar dobio novo pojačanje

Železničar je dobio prvo pojačanje u zimskom prelaznom roku. Pančevci će u nastavku sezone biti jači za iskusnog golmana reprezentacije Crne Gore, Milana Mijatovića.

Trener Železničara, Nenad Mijailović, u prvom delu sezone na raspolaganju je imao tri čuvara mreže – Mladena Živkovića, Ognjena Lukića i Aleksandra Stankovića, sada će konkurencija biti mnogo jača. Pre dolaska u klub sa Tamiša, Milan Mijatović je tokom karijere branio za Bokelj, Budućnost iz Podgorice, Levski, MTK iz Budimpešte, banjalučki Borac kao i Al Adalah.

– Do 17. januara radićemo u Pančevu, a onda putujemo na Kipar, gde ćemo odraditi glavni deo priprema za prolećni deo sezone. Zakakazali smo ukupno šest utakmica, neke ćemo odigrati kod nas, a druge na Kipru. Očekujem da će stručni štab pripremiti ekipu za težak nastavak sezone – rekao je Zoran Naunković, predsednik Železničara.

Svesni su u klubu iz Pančeva da će u prolećnom delu sezone morati da daju maksimum kako bi izašli iz rizične zone i krenuli ka sredini tabele. Zato su i odlučili da odmah angažuju i vredno pojačanje.

– Cilj nam je svakako opstanak u ligi. Sam prelazni rok počeli smo sa nekoliko odlazaka, ali imamo i prvo pojačanje, a to je golman Milan Mijatović. Siguran sam da će se u Pančevu osećati kao kod kuće. Očekujem od njega da nam pomogne na terenu da zajednički ostvarimo sve ciljeve, kako u ovoj, tako i u sledećoj sezoni. Nadam se uspešnoj saradnji – zaključio je prvi čovek Železničara.

Ljubitelji fudbala u Srbiji zapamtili su dobro Mijatovića koji je u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj branio za Crnu Goru protiv Srbije u Beogradu. Odmah posle te utakmice uputio se tada u Republiku Srpsku, a onda je stao i na gol banjalučkog Borca, pa je za samo 20 sati branio na dve važne utakmice.

-Prvi utisci su stvarno dobri. Prihvaćen sam na najboljiu način u ekipi. Došao sam u Železničar da pomognem svojim iskustvom, nadam se da ćemo ostvariti cilj, a to je opstanak u ligi.

Bez obzira što je tek nekoliko dana u Pančevu, Mijatović tvrdi da neće imati problema sa adaptacijom.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena