Yunet
 

Sport

Uspešna godina za Sportski savez opštine Kovin

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2024. • 16:38 •

Uspešna godina za Sportski savez opštine Kovin

Za Sportski savez opštine Kovin 2023. godina bila je izuzetno uspešna. Sportisti Kovina postigli su zapažene rezultate, a prvi put su realizovane sportske manifestacije kao što su Mali sajam sporta i humanitarna trka na pet kilometara.

Čitav niz sportskih manifestacija i odlični rezultati sportista – tako je izgledala sportska 2023. godina u Kovinu. Kako kaže predsednik Saveza, Saša Đorđević, u godini za nama pokrenute su mnoge aktivnosti, što je veoma značajno, jer je obogaćena sportska ponuda i život ove opštine. Jedna takva manifestacija bio je i Mali sajam sporta, koji je Savez prvi put samostalno organizovao prošle godine.

– To je bila jako posećena manifestacija. Deca su imala priliku da se se susretnu sa celokupnom sportskom ponudom naše opštine. Na ovaj način smo uspeli da deci približimo sport, kako bi neko od njih ubuduće izabrao sport kojim bi se bavio, mimo aktivnosti kojima se bavi u školi.

U 2023. godini je tradicionalnoj „Trci zadovoljstva“ prvi put pridružena i takmičarska „Trka na pet kilometara“.

Prema rečima našeg sagovornika, sve sportske ekipe bile su prošle godine izuzetno aktivne, pri čemu su zabeleženi zadovoljavajući rezultati u školskom sportu, sportskom ribolovu, rukometu. Sjajno su se pokazali karatisti, odbojkaši, košarkaši. Najboljima od njih, 21. januara u Centru za kulturu opštine Kovin biće dodeljena priznanja, a u 2024. očekuju se još veća postignuća.

-Mi ćemo se truditi da u 2024. godini naši sportisti postignu još bolje rezultate u svim kategorijama i da pored aktivnosti koje su zaživele prošle godine ubacimo još aktivnosti vezane za popularizaciju sporta i zdravog načina života koje će biti ponuđene svim građanima opštine Kovin.

Lokalna samouprava mnogo je pomogla u realizaciji projekata u sportu, napominje Đorđević, dodajući da građani Kovina u ovoj godini mogu očekivati još novina u pogledu sportske ponude, nove manifestacije, a najavljuje se i završetak radova na velikom bazenu u Kovinu.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena