Yunet
 

Sport

Vladimir Gaćinović preuzeo Železničar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 29. mart 2023. • 16:35 •

Vladimir Gaćinović preuzeo Železničar

Železničar se razišao sa trenerom Tomislavom Sivićem, a veeć danas Pančevci su dobilio novog trenera. Na klupi Dizelke do kraja sezone sedeće iskustni stručnjak Vladimir Gaćinović, koji je sezonu počeo u Novom Pazaru, ali je onda otišao u Dečić iz Crne Gore, da bi se na poziv rukovodstva Železničara uputio u Pančevo.
Iako nije bio nekoliko meseci u srpskom fudbalu, Vladimiru Gaćinoviću su dobro poznate ambicije kluba u koji je stigao.

-Oduševljen sam prijemom u Železničaru. Znao sam da je Pančevo lep grad, ovde sam služio vojni rok osamdesetih godina prošlog veka i rado sam prihvatio poziv odog kluba. Sve ono lepo što sam čuo o Železničaru, sada sam se i uverio da je tako. Gledao sam utakmice ove ekipe i jasno je da moramo nešto da menjamo – istakao je Vladimir Gaćinović, novi trener Železničara.
Kao što je poznato Železničar je trenutno drugi na tabeli, ali je posle pet prolećnih pobeda, vezai i tri poraza. Uprava kluba je brzo reagovali i našla zamenu u iskusnom superligaškom treneru.

-Moj kolega Tomislav Sivić je radio dobar posao, ali ekipa je zapala u neku letargiju, pa ćemo pokušati da je trgnemo, da pojačamo agresivnost. Već u subotu nas očekuje duel sa Loznicom, to je možda i meč sezone u ovom trenutku. Moramo da pobedimo, mora ekipa da povrati samopouzdanje, obaviću i individualne razgovore sa igračima. Jednosatvno, hoćemo da povratimo balans u tim, da se vratimo na pobednički kolosek.
Ono što je veliki problem pred duel sa Loznicom jesu povrede igrača, ipak Gaćinović kaže da će sklopiti dobar tima za ovaj važan duel.
-Povrede igrača jesu problem, ali izgovora nema. U kratkom periodu ćemo odigrati čak četiri utakmice, ni raspored nam ne ide na ruku, pa ćemo probleme morati da rešavamo u hodu. Želimo da mirno dočekamo plej-of, a posle da dođemo i do cilja, do plasmana Železničara u elitu – istakao je novi šef stručnog štaba Železničara Vladimir Gaćinović, kome će u radu pomagati Branko Savić, još jedno dobro poznato fudbalsko ime, ali i kondicioni trener Filip Jorgić.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena