Yunet
 

Sport

Uspešan vikend za plivače PK Dinamo Pančevo

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 13. mart 2023. • 20:12 •

Uspešan vikend za plivače PK Dinamo Pančevo

U Beogradu, je minulog vikenda u organizaciji Plivačkog saveza Srbije, održano tradicionalno međunarodno takmičenje, SERBIA OPEN 2023.
Na ovom takmičenju učestvovalo je 40 klubova iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Makedonije, Crne Gore, Turske i Srbije. Od 355 plivača, boje PK Dinamo Pančevo branilo je 10 plivača.
Dinamo su predstavljali: Sara Bokun,Anja Crevar, Nina Čiča, Martin Ćirković, Danisa Divljak, Dagmar Husarik, Danica Konstantinov i Marta Konstatinov, Stefan Miltenović i Andrea Poljak sa trenerima Aleksandrom Crevar i Biljanom Šondić.
Sa tri medalje, najuspešniji je bio Martin Ćirković, koji se okitio zlatnim medaljama u disciplinama 50 i 100m prsnim stilom, dok je u istoj disciplini na 200m osvojio bronzu u kategoriji mlađih juniora.
Takođe, u kategoriji mlađih juniorki, plivale su Nina Čiča i Marta Konstantinov. Nina je osvojila drugo mesto u disciplini 100m prsno, dok je Marta zauzela treće mesto u istoj disciplini, ali na 50m.
Dagmar Husarik osvojila je treće mesto, u kategoriji starijih juniorki, u disciplini 200m delfin.
Anja Crevar osvojila je prvo mesto u apsolutnoj konkurenciji u disciplini 200m delfin.
Anja se u revijalnoj trci pridružila našem najboljem plivaču Čabi Silađiju, zajedno sa Urošem Živanovićem, Kristijanom Lakatošem, Velimirom Stepanovićem i Andrejom Barnom, kako bi zajedno isplivali Čabinu poslednju trku, kao aktivnog plivača. Uz podršku članova reprezentacije i grmoglasnog aplauza koji je dobio od publike, Čaba se ovim putem oprostio od takmičarskog plivanja i reprezentacije Srbije.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad