Yunet
 

Sport

U Železničaru misle na budućnost

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 7. mart 2023. • 19:09 •

U Železničaru misle na budućnost

Železničar misli na budućnost, pa uporedo sa prvim timom razvija I omladinsku školu. U klubu imaju u planu da okupe što više dece, pa zato I ne čudi odluka da se članarina ne naplaćuje.

Uprava kluba sklopila je dobar mozaik, okupila kvalitetne trenere, a prava ekspanzija omladinske škole očekuje se u narednom periodu.

Pionirsku selekciju predvodi tandem Danilo Kovačević – Bojan Tripković, omladinski tim je poveren Nenadu Radojeviću, dok sa kadetima radi Marko Andrejić, koji je ujedno i koordinator cele omladinske škole Železničara. Mladi golmani Železničara imaju svog trenera, a to je Vladimir Rastović.

– Generalno sam zadovoljan kako teče trenažni proces. Na početku smo jasno definisali ciljeve, a to je da sve uzrasne kategorije teže da igraju kroz posed i visok presing. Naravno, da bismo to mogli da sprovedemo u delo, ne sme se zaboraviti ni razvoj motoričkih i funkcionalnih sposobnosti. Zato je neophodan kombinovan rad na terenu i teretani, a mi imamo tu privilegiju da sve to sprovodimo u svom dvorištu. Veliku ulogu u tome imaju mladi treneri koji vrlo odgovorno i studiozno rade svoj posao. Od samog starta smo stavili do znanja da rezultat može i da izostane tog dana na utakmici, ali da sadržaj mora da postoji. Zato smo uglavnom zakazivali mečeve sa „pismenim” ekipama iz glavnog grada, koje raspolažu mnogo većim brojem talentovane dece od nas. Rezultati jesu bili mešoviti, hteli smo svim igračima da damo određene minute. Imamo mnogo kvalitetnih igrača koji poseduju potencijal da jednog dana zaigraju za prvi tim, što i jeste krajnji cilj svih nas u omladinskoj školi – rekao je koordinator omladinske škole Železničara Marko Andrejić.

Osvrnuo se Andrejić I na najtalentovaniju decu iz mlađih kategorija.

– Od omladinaca, Čižik i Ćirić su gotovo redovno sa seniorima na prijateljskim utakmicama. Od generacije 2006. očekujem mnogo. Ima zaista mnogo talentovanih momaka koji će od leta nositi glavni teret u omladinskom uzrastu, sa šansom da jednog trenutka i debituju za seniore. To su pokazali kroz treninge, a naročito u utakmicama protiv Čukaričkog, IMT-a, Sinđelica i FK Ole. Raduju i pobede pionira, što samo potvrđuje naše tvrdnje. Svima u omladinskoj školi Železničara jeste želja da ubedimo i ostalu decu koja poseduju kvalitet da imamo znanje i uslove za vrhunski razvoj mladih igrača i da je Železničar jedini logičan izbor za sve dečake u Pančevu i okolini. Da se dobar glas brzo širi pokazuju i dolasci nekoliko igrača u poslednjih deset dana. Kadetska i pionirska selekcija su u ovom trenutku kompletirane, dogovor je da se naprave selekcije od 25 igrača. Prelazni rok traje još par dana, pa ima mesta samo za igrače koji će nam podići kvalitet. Omladinska selekcija nam je u ovom trenutku deficitarna i tu su nam potrebna pojačanja. To su dečaci rođeni 2005. godine i koristim priliku da pozovem sve zainteresovane momke tog uzrasta da se oprobaju kod nas, jer od leta sigurno nećemo dozvoliti da nam deca odlaze u niže lige seniorskih klubova iz okruženja i da zaustave svoj razvoj, već da im svima bude cilj da treniraju svakodnevno i kvalitetno u uslovima na kojima mogu da pozavide mnogi. Početak prolećnog dela prvenstva je na pragu i mislim da ga dočekujemo spremni – objasnio je Marko Andrejić.

Omladinci i kadeti će put Subotice ovog vikenda, gde će odmeriti snage sa vršnjacima iz Spartaka, dok pioniri na svom terenu dočekuju Sportiko 023.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena