Yunet
 

Sport

Raspucani Železničar

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 1. mart 2023. • 16:15 •

Raspucani Železničar

Železničar – Sloboda Užice 6:1 (1:0)

STADION: SC „Mladost“ Pančevo. Igrano bez prisustva gledalaca. Sudija: Stefan Đokić. Strelci: Petrović u 43, Grgić u 60, Obradović u 76. Zuvić u 80. S.Jovanović u 86, Mirosavljev u 90. minutu za Železničar i S. Rašković u 65. minutu za Slobodu iz Užica. Žuti kartoni: Obradović, Balaž (Železničar), Jovanović, Đ. Glišović (Sloboda). Crveni karton: T.Glišović u 75. minutu.

ŽELEZNIČAR: Živković, Grgić, Hajdin, Jovanović /83.Milikić/ , Kovačević/65.Đorđević/, Lainović, Obradović, Petrović /75.Zuvić/, Šušnjar /83.Mirosavljev/, Tomanović, Trifunović.

SLOBODA: Vukašinović, Bačanin, Cvetić, R.Glišović, T.Glišović /65. Marjanović/, Đ.Glišović, Jovanović, Mihajlović /54.Miličić/, Petrović /65.Vukoje/, Ristić /81. Starčević/, Stanojević.

Šteta što na terenu „Mladost“ u Pančevu nije bilo gledalaca, jer je domaći Železničar prikazao igru za pamćenje protiv Slobode. Raspucani Pančevci poslali su rivala u Užice sa šest golova u mreži. Istina, uspeli su izabranici Tomislava Sivića da probiju bunker Slobode tek u 43. minuta. Luka Petrović je iskoristio individualni kvalitet, prevario dobranu gostiju i savladao golmana Vukašinovića.

U nastavku utakmice zaigrali su izabranici Tomislava Sivića na superligaškom nivou i za pola sata postigli čak pet golova. Uz pravovreme i pogođene izmene, Železničar je u drugom delu meča, igrao kao preporođen. Istina, uspela je Sloboda preko Raškovića u 65. minutu da smanji na 2:1, a to kao da je naljutilo Pančevce.

Nisu uspeli da se povežu gosti iz Užica, sa druge strane dobili su „krila“ fudbaleri Želzničara od sredine drugog poluvremena i bilo je samo pitanje sa kojim će rezultatom na put ispratiti Slobodu. Na kraju čak šest lopti završilo je iza leđa Vukašinovića, što je ujedno i rekordna pobeda Pančevaca ove sezone.

Posle remija IMT-a, sa Radničkim Novi Beograd (1:1), Železničar je smanjio prednost u odnosu na prvoplasirani tim i sada je razlika samo četiri boda u korist tima iz Beograda. U narednom kolu ekipa iz Pančeva gostuje Radničkom NB.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena