Yunet
 

Sport

U Železničaru optimistični pred utakmicu sa Slobodom

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2023. • 11:44 •

U Železničaru optimistični pred utakmicu sa Slobodom

U 21. kolu Prve lige Srbije fudbaleri Železničara u sredu 1. marta na domaćem terenu od 13.00 časova dočekuju Slobodu iz Užica. Utakmica će se igrati pred praznim tribinama, jer su u toku radovi na izgradnji stadiona, koji će u novom ruhu dočekati takmičenje u elitnom rangu.
Izabranici Tomislava Sivića pobedom u gostima protiv Grafičara otvorili su prolećni deo sezone, a u istom stilu žele da nastave i protiv Užičana, koji su u minulom kolu poraženi od IMT-a (2:1) na domaćem terenu. Optimizam je prisutan kod svih igrača Železničara, ali znaju i oni da unapred dobijenih utakmica nema.

-Prve utakmice su uvek nepoznanica, jer se tim tek „namešta“. Zahtevi su veliki, ciljevi još veći. Kada se sve to sabere, mogu da budem zadovoljan, igrom i rezultatom protiv Grafičara. Možda smo mogli i morali mnogo ranije da rešimo pitanje pobednika, ali i ovako je dobro. Naravno, da smo prezadovoljni sa tri boda protiv direktnog konkurenta za ulazak u Superligu Srbije. Grafičar zaista ima odličnu ekipu, tako da je i naše zadovoljstvo još veće – istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Osvrnuo se zatim šef struke ekipe iz Pančeva i na ambicije kluba, ali je u isto vreme podsetio da nije lako igrati pod pritiskom celo proleće.

-Imamo još 18 koraka do našeg cilja. Ništa nas drugo ne zanima, samo da prođemo kroz taj cilj onako kako želimo. Zato je potrebno da budemo ozbiljni u svakoj utakmici da imamo pristup kao u prvom meču i to će odrediti razliku u odnosu na ostale rivale.
Užičani trenutno zauzimaju deseto mesto na tabeli, međutim to nikoga u Železničaru ne zavarava da će utakmica biti laka.
-Pred nama je meč sa dobrim timom iz Užicam, vodi ih mlad i prespektivan trener. Sloboda ima svoju tradiciju, a u isto vreme to je ekipa koja igra prilično rasterećeno i dobar fudbal. Moramo da budemo maksimalno ozbiljni, respekt veliki za rivala, ali ne i strah. Znamo naš cilj. Pančevo će ostati neosvojiva tvrđava za sve protivnike, pa i za narednog. Mi se pitamo, naravno uz veliko poštovanje Slobode – zaključio je Sivić.
Optimista uoči duela sa Slobodom je i defanzivac Marko Jovanović, čije iskustvo je dragoceno za ekipu u borbi za ulazak u superligaško društvo.

Prvo kolo je uvek samo po sebi teško jer se izlazi iz priprema, još je u pitanju bio derbi sa direktnim konkurentom za ulazak u superligaško društvo. Mislim da smo odigrali dobru utakmicu, ispunili smo zadatke koje smo sa šefom dogovarali. Uvek, naravno može bolje, ali ono što je za nas najvažnije, jeste da smo utakmicu rešili u našu korist. Pobeda protiv Grafgičara će nam mnogo značiti u nastavku prvenstva. Ima još mnogo da se igra i sve je otvoreno. Fokusirani smo sada na tešku utakmicu sa Slobodom. Bilo je nezgodo protiv njih u prvom meču u Užicu. Nismo to zaboravili, sa druge strane Grafičar smo ostavili iza sebe i gledamo da nastavimo u istom ritmu i protiv Slobode – rekao je Marko Jovanović, defanzivac Železničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad