Yunet
 

Sport

Održan međunarodni džudo turnir ,,Turija open”

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 28. februar 2023. • 20:38 •

Održan međunarodni džudo turnir ,,Turija open”

Proteklog vikenda u sportskoj dvorani u Srbobranu održan je medjunarodni džudo turnir – Turija open -. Na 24. turniru, koji organizuje Džudo klub “ Turija” , učestvovalo je više od 700 mladih džudista, iz naše zemlje i regiona.

Jedan od najvećih medjunarodnih džudo turnira u Srbiji- Turija open 2023.- počeo je intoniranjem svečane pesme “ Bože pravde”- državne himne Republike Srbije.

Veliko takmičenje, svečano je otvorio predsednik Opštine Srbobran Radivoj Debeljački, koji je svim takmičarima poželeo puno uspeha.

U razgovoru za našu Televiziju, Debeljački, je izrazio zadovoljstvo što je opština na čijem je čelu, domaćin ovako velikog i značajnog sportskog dogadjaja.

Organizator turnira , Džudo klub “ Turija”, i ove godine bio je pravi domaćin, i svim ljubiteljima i poštovaocima ovog borilačkog sporta, priredio je još jedan pravi džudo spektakl.

Na velikom medjunarodnom džudo turniru u Turiji, takmičilo se više od 700 mladih džudista uzrasta do 15 godina. Pored takmičara iz naše zemlje, na turniru u muškoj i ženskoj konkurenciji, za medalje su se borili i takmičari iz Republike Srpske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Madjarske, Rumunije, Bugarske, Moldavije i Rusije. Na turniru ,zapaženo učešće imao je Džudo klub Crvena zvezda

Čuveni Džudo klub “ Crvena zvezda”, popularni Red star, na turniru u Srbobranu, dobio je i priznanje za najbrojniji džudo klub u Srbiji!

Hala sportova u Srbobranu bila je prepuna mladih džudista, medju kojima je i Milutin Vujko, član Džudo kluba “ Crvena zvezda”

Borbe na velikom medjunarodnom džudo turniru – Turija open- trajale su tokom celog dana, na pet borilišta, a najboljim mladim džudistima, u svom uzrastu i kategoriji, dodeljena su odličja, medalje i pehari.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena