Yunet
 

Sport

Pobedom otvorili prolećni deo prvenstva

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 25. februar 2023. • 15:44 •

Pobedom otvorili prolećni deo prvenstva

Grafičar – Železničar 0:1 (0:1)

Teren iza južne tribine stadiona „Rajko Mitić“. Gledalaca: 300. Sudija: Srđan Jovanović (Beograd). Žuti kartoni:Kovačević, Hajdin, Tomanović,Milisavljev, Balaž,Obradović (Železničar) Radojević (Grafičar). Strelac: Grgić u 41. minutu.
GRAFIČAR (4-4-2) Guteša, Nedeljković, Jovanović /46.Rsdojević/, Petrović, Ibanjez /46. Đurić/, Dankan/70.Vasiljević/,Ćurčić, Dimitrić, Stajić /79.Baić/, Ivelja, Bubanj /70.Nikolašević/
ŽELEZNIČAR (4-2-3-1): Živković, Jovanović, Balaž, Obradović, Hajdin,Kovačević /70.Đorđević/, Tomanović,Petrović,Grgić,Trifunović /63.Jovanović/, Šušnjar /78.Mirosavljev/.
Fudbaleri Železničara pobedom u derbiju kola protiv Grafičara, otvorili su prolećni deo prvenstva. U možda i najtežoj utakmici u sezoni, Pančevci su strpljivom igrm gradili trijumf i na kraju su se iz Beograda vratili sa sva tri boda. Pobedom u derbiju, izabranici Tomislava Sivića preskočili su Grafičar na tabeli i sada su na drugom mestu i imaju tri boda više od pomenutog konkurenata za ulazak u superligaško društvo.
Od starta meča Železničar je diktirao tempo igre, međutim nisu izabraici Tomislava Sivića koristili prilike iza južne tribine stadiona „Rajko Mitić“. Ipak, četiri minuta pred kraj prvog dela igre, upornost Pančevaca se isplatila i to preko drugog najboljeg strelca ekipe Daria Grgića, koji je pogodio mrežu rivala osmi put u sezoni.Mladi fudbaler na pozajmici iz Čukaričkog još jednom je pokazao da stasava u vrhunskog igrača i da će biti od velike pomoći Železničaru u borbi za ulazak u superligaško društvo.
Koliko je Železničar u derbiju kola protiv Grafičara bio dominantan dovoljno govori to što je izveo čak jedanaest kornera, naspram samo tri domaćina. Dva šuta išla su okvir gola, od toga je jedan završio u mreži Guteše, dok je šest šuteva bilo van okvira gola.
U narednom klu fudbaleri Železničara na domaćem terenu dočekuju Slobodu iz Užica.

U ostalim utakmicama 20. kola Prve lige Srbije postignuti su sledeći rezultati:

Radnički NB – Rad 2:1
Metalac – Mačva 1:1
Jedinstvo – Zlatibor 2:0
Inđija – Loznica 1:0
OFK Vršac – Radnički SM 2:1.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena