Yunet
 

Sport

Mladi Pančevac osvojio zlato na Sportskim igrama mladih

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 16. februar 2023. • 19:38 •

Mladi Pančevac osvojio zlato na Sportskim igrama mladih

U Ugrinovcima je održan prvi Regionalni turnir Sportskih igara mladih u stonom tenisu. Takmičenje je održano u sali osnovne škole „Stanko Marić“, a učestvovalo je blizu 150 dečaka i devojčica iz Pančeva, Beograda, Novog Sada, Barajeva, Mladenovca, Požarevca, Petrovca na Mlavi, Ugrinovaca.
Posle sjanih partija koje su pružili učesnici turnira, plasman na državnu završnicu izborili su Marko Milanović (Pančevo), Ignjat Jakovljev (Novi Sad), David Čapanda (Selenča), Branko Dragoljević (Novi Sad), Snežana Knežević (Čelarevo), Nađa Radojičić (Ugrinovci), Lena Savičić (Ugrinovci) i Ivona Masal (Dobanovci). Utešno treće mesto i bronzane medalje osvojili su Uroš Spasojević (Zemun), Boris Jeličić (Dobanovci), Emilija Novaković (Ugrinovci) i Elena Vojvodić (Ugrinovci)
Posebno je interesantno učešće Marka Milanovića iz Pančeva, koji je dugogodišnji učenisk Sportskih igara mladih, ali je svima poznat kao jedan od najboljih mladih šahista u regionu. Ovoga puta Marko je odlučio da se oproba i u stonom tenisu, jer pored šaha kojem je potpuno posvećen, to je sport uz koji voli da se opusti i u kom uživa. Marko Milanović je maestralan kada je i stoni tenis u pitanju, jer osvajanjem prvog mesta u kategoriji starijih dečaka, izborio je plasman na samu završnicu Dunav osiguranje Sportskih igara mladih

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena