Yunet
 

Sport

Počinje Svetsko prvenstvo u MMA u Beogradu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 11. februar 2023. • 12:40 •

Počinje Svetsko prvenstvo u MMA u Beogradu

TV Arena sport direktno će prenositi sve mečeve na šampionatu

Svi ljubitelji MMA prvi put u Evropi moći će uživo da prate Svetsko prvenstvo i to u Beogradu od danas do 18. februara! Srpska prestonica biće domaćin za 550 takmičara iz 62 države sveta, a spektakularno otvaranje zakazano je za večeras od 18 sati u “Štark areni”!

Prve borbe na program su već sutra (nedelja) od 11 časova, a svi mečevi u muškoj i ženskoj juniorskoj i seniorskoj konkurenciji, kao i samo otvaranje SP, biće direktno prenošeni na TV Arena sport.

– Ovo je istorijski događaj za MMA, imajući u vidu da je Beograd prvi evropski grad domaćin Svetskog prvenstva u planetarno najbrže rastućem sportu, s obzirom na to su domaćini prethodnih sedam šampionata bile Sjedinjene Američke Države, Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati. Ovo takmičenje, pre svega, predstavlja veliku čast za zemlju koja se u organizacionom delu pokazala kao odličan domaćin – izjavio je Luka Nikolić, predsednik MMA saveza Srbije.

Nikolić je dodao da su predstavnici svetske MMA federacije (IMMAF) oduševljeni Beogradom, uslovima u “Štark areni”, interesovanjem publike i činjenicom da ovaj sport prati ovoliki broj naših građana:

– Ne sumnjam da će po završetku prvenstva imati još bolje utiske o Beogradu i Srbiji!

Procene su da će gledaoci biti u prilici da dnevno posmatraju i do stotinu borbi sa pet borilišta postavljenih u “Štark areni”.

Nakon SP sledi BRAVE FC

Borilački spektakl u “Štark areni” ne završava se zatvaranjem Svetskog prvenstva u MMA. U subotu, 18. februara od 19 časova, biće održane profesionalne borbe u organizaciji BRAVE FC iz Bahreina, a borci dolaze iz Srbije, Kirgistana, Rusije, Bahreina, Poljske, Hrvatske, Francuske, Azerbejdžana, Belgije, Egipta, Libana i Saudijske Arabije.

– Ovakvi događaji pomažu u stvaranju održive MMA sportske ekonomije u ovim nacijama, koje će dalje razvijati sport na kontinentalnom nivou – kaže predsednik BRAVE FC Mohamed Šahid.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad