Yunet
 

Sport

U Debeljači održan tradicionalni šahovski turnir

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 4. februar 2023. • 17:04 •

U Debeljači održan tradicionalni šahovski turnir

U organizaciji Saveta za kulturu opštine Kovačica i uz podršku Opštine Kovačica, u prostorijama Doma Kulture u Debeljači je 28. januara održan tradicionalni 5. Svetosavski ekipni šahovski turnir opština južnobanatskog regiona.

Opširnije o turniru rekao nam je Branislav Atanacković, predsednik Saveta za kulturu opštine Kovačica, koji je uz pomoć Doma kulture iz Debeljače organizovao pomenuti turnir:

Pravila I propozicije su takvi da 15 minuta po igraču je vreme koje svaki igrač ima. Igramo po Bergerovom sitemu, svako sa svakim I ekipe I na kraju se sabiraju osvojeni poeni za pobedu I poeni po ekipama. Tri poena je za pobedu, remi je jedan bod. Vrlo je bitan taj poen količnik, jer je u nekim pređašnjim situacijama taj količnik određivao pobedu. Na kraju se ipak nadam da će svi biti zadovoljni. A mi smo pripremili pehar I nagrade. Najbitnije je da seljudi druže I to je njihovo šahovsko geslo Jedan smo rod, jedan smo svi oni koji vole šah I uživaju u njemu. To su ostvarene ličnosti u životu I poslu. Zako da je ovo jedno zadovoljstvo da se oni međusovno takmiče. Svi su ovde pobednici.

Ekipa iz Vršca je osvojila prvo mesto.
2. Opovo
3. Kovačica
4. Alibunar
5. Plandište
6. Bela Crkva
7. Debeljača

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena