Yunet
 

Sport

U Železničaru veruju bivšim asovima Crvene zvezde i Partizana

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 3. februar 2023. • 20:53 •

U Železničaru veruju bivšim asovima Crvene zvezde i Partizana

Znaju u Železničaru šta im je potrebno za elitno društvo. Iskuni igrači, koji su već igrali u Super ligi Srbije. Upravo se od dvojice nekadašnjih igrača Crvene zvezde i Partizana najviše očekuje u prolećnom delu sezone.
Marko Jovanović je rođen 26. marta 1988. godine, a za prvi tim Partizana debitovao je u kup utakmici protiv Srema. Prvenstveni debi imao je u večitom derbiju protiv Crvene zvezde. Četiri puta je sa crno-belima osvajao titulu šampiona države, tri puta je podigao pehar namenjen osvajaču kupa, igrao je u grupnoj fazi Lige šampiona. Bio je član Visle iz Krakova, igrao je u Izraelu, grčkoj Larisi, nosio je dres Voždovca, Borca iz Banjaluke, novosadskog Proletera.

-Volim pripreme u Antaliji. Dugo ovde dolazim, sa svim ekipama sam bio. Imamo sjajne uslove, tereni su dobri. Radi se jako, počele su i utakmice, činimo sve da spremni dočekamo početak prvenstva. Atmosfera u ekipi je sjajna, za poželeti. Želimo svi zajedno da uđemo u tu Superligu, jer Železničar to zaslužuje. Klub je organizovan na visokom nivou, bolje i od mnogih superligaša. Neće nam biti lako da ostvarimo cilj, ali verujem u naš tim – istakao je Marko Jovanović.
Aleksandar Kovačević je rođen 9. januara 1992. godine, sa Crvenom zvezdom je osvojio dve šampionske titule, a igrao je svojevremeno i za subotički Spartak, za Legiju iz Gdanjska i Slask, za norveški Haugesund, Ksanti u Grčkoj i Radnički iz Niša.
-Uprava kluba je učinila pravu stvar, jer nam je omogućila izvanredne uslove za pripreme. Antalija je raj za fudbal. Odlično se radi na treninzima, napredujemo iz dana u dan i želimo da se uigramo što bolje i budemo spremni već za prvo kolo. U Železničar sam došao letos, poslednjeg dana prelaznog roka i znači mi da sada odradim pripreme sa timom. Atmosfera u ekipi je fenomenalana, nema sujete među igračima, mladi upijaju savete nas starijih – dodaje Aleksandar Kovačević.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad