Yunet
 

Sport

FK „Železničar“ započeo sa pripremama

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 10. januar 2023. • 18:18 •

FK „Železničar“ započeo sa pripremama

Prvotimci FK „Železničara“ ponovo su na okupu, budući da su započete pripreme za prolećni deo sezone. Fk „Železničar“ će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 25.januara protiv OFK „Vršac“.

Startovala je i pančevačka „Dizelka“. Fudbaleri Železničara počeli su pripreme za nastavak sezone, a trenera Tomislava Sivića na terenu su dočekali raspoloženi i odmorni igrači. U prvenstvenoj pauzi rukovodstvo kluba je bilo izuzetno vredno, pa je tako vernost produžena sa jednim od najboljih igrača Lukom Petrovićem, dok je konkurenciju u napadu pojačao Veljko Trifunović, koji je minule jeseni nosio dres Voždovca.

Imali smo jedan mnogo težak period gde nismo imali pravo na kiks, momci su istrajali. U skladu sa ciljem i mi moramo da budemo veoma ozbiljni kako ovaj cilj koji nije mali zahteva od nas. Mi ćemo se fokusirati na rad, da svaki dan i u svakom pogledu budemo bolji, istakao je Sivić.

Tomislav Sivić, šef stručnog štaba, istakao je da su ambicije kluba jasne ali i da ulazak u ligu neće biti lak. On je takođe dodao da je prelazni rok još uvek u toku i da za sada imaju dva nova pojačanja, Šušnjara i Trifunovića. Fudbaleri Železničara će, drugu godinu zaredom, pripreme održati u Turskoj.

Prelazni rok je još u toku, kao što vidite, nismo radili kao prethodnih godine da smo doveli 10 igrača, nego smo ih ciljano dovodili. Za sada smo doveli dva igrača, možda će biti još jedan ili eventualno dva. Treba poći od toga da ova ekipa poseduje kvalitet tako da nema potrebe za nekim većim dovođenjima jer treba paziti na konpaknost ekipe kojoj je mnogo bitno ostvarivanje ciljeva, rekao je Tomislav Sivić

Fk „Železničar“ će prvu prijateljsku utakmicu odigrati 25.januara protiv OFK „Vršac“. Nakon utakmice 27.januara klub putuje u Antaliju na pripreme.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad