Yunet
 

Sport

Pančevo proglasilo najbolje sportiste za 2022. godinu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 24. decembar 2022. • 07:40 •

Pančevo proglasilo najbolje sportiste za 2022. godinu

Sportski savez Pančeva dodelio je nagrade najboljim sportistima u 2022. godini. Za najboljeg sportistu proglašen je Mihal Šulja, ultramartonac, najbolja sportiskinja je džudistkinja Andrea Stojadinov, dok je za najbolji klub proglašen Fudblaski klub Železničar.

Na kraju i ove godine Sportski savez Pančeva proglasio je najbolje sportiste u našem gradu. Za naboljeg sportisti proglešen je Mihal Šulja, ultramaratonc Atletskog kluba Dinamo, koji je ove godine oborio 4 državna rekorda.

„Teško je izdvojiti rezultat pošto je bilo 4 državna rekorda i prvak Srbije, možda je najveći uspeh što sam uspeo za 3 meseca da istrčim 3 rekorda. Žao mi je što nisam uspeo da se spremim za Evropsko prvenstvo zbog povrede. Veoma uspešna godina što se tiče sportskih rezultata“, rekao je Šulja.

Najbolja sportiskinja je Andrea Stojadinov, članica Džudo kluba Tamiš koja iako veoma mlada već ima titulu evropske šampionke.

„U 2022. godini počeli su polako da se prikupljaju poeni za Olimpijske igre. Godina puna izazova za mene, puna uspona i padova i pamtiću da sam uspela posle poraza i povreda da se naterem da odem na treninge i dosta toga smo unapredili u mom džudo i verujem i da će već 2023. biti mnogo sjajnija i da će 2024. biti „šlag na torti““, istakla je sportiskinja godine Pančeva.

Za najbolji klub izabran je Fudblaski klub Železničar koji se sprema da uvede pančevački fudbal u najviši rang takmičenja.

„Pančevo nikada nije imalo predstavnika u najvišem rangu takmičenja kada je fudbal u pitanju. Mi mislimo da je došlo vreme da se to promeni, mislim da uslovi postoje. Svake godina napredujemo i to sve ide normalnim tokom i verujem da u novoj godini Pančevo će dobiti ono što zaslužuje, supligaša u fudbalu. Drago mi je da grad prati ono što klub radi u domenu koji je i najvažniji za taj naredni korak a to je infrastruktura. Nadam se da ćemo mi prvo na terenu ostvariti taj rezultat koji neće biti ni malo lak, onda očekujem da i Superligu igramo u našem gradu Pančevu“, naveo je predsednik FK Železničar Zoran Naunković.

Slobodan Bitević, predsednik Sportskog saveza Pančeva rekao je da je izuzetno ponosan na sve rezultate koje su ostvarili pančevački sportisti u ovoj godini. Istakao je da je važno da su pokrenuti i mnogi projekti.

„Svim dobitnicima čestitam i želim im da im sledeća predolimpijska godna bude još uspešnija, rastemo iz dana u dan kao organizaciji i postižemo rezultate. Imamo 15 novih projekata, imamo preko 15000 sportista registrovanih u preko 270 sportskih klubova i udruženja i malo koji grad se može pohvaliti ovim brojkam što nas čini posebnim. Hvala svim sportisima i gradskoj upravi i gradonačelniku na ogromnoj podršci koju nam pružaju. Bićemo još bolji i rekordi su tu da bi se obarali“, rekao je Bitević.

Prisutnima se u Kulturnom centru obratio i Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije koje je istakao da je važno da lokalna samouprava podržava sportiste.

„Svaki kraj godine je vreme kada se podvlače rezultati. Ono što je jako bitno kada vam se dodeljuju priznanja kao bivši sportista vam mogu reći da svako priznanje povećava i samopouzdanje. Jako je bitno da u ovakvom uzrastu postoji ambijent gde mladi koji dobiju priznanje povećavaju svoje samopouzdanje a oni koji to nisu uspeli ove godine to im daje mogućnost da se ostvare u sledećoj godini“, naveo je Tanasković.

Na proglašenju najboljih sportista uručene su i nagrade koje dodeljuje Gradska uprava Pančevo za postignute rezultate. Proglašeni su i najbolji u školskom sportu, najbolji najmlađi sportisti, dodeljene su i jubilarne nagrade, a proglašen je i najbolji veteren. Izabrani su i najbolji sportski radnik i najbolji trener.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena