Yunet
 

Sport

AK Atina uspešan na atletskom mitingu u Beogradu

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 14. decembar 2022. • 20:11 •

AK Atina uspešan na atletskom mitingu u Beogradu

Atletski klub Atina iz Vršca, na atletskom mitingu u Beogradu održanom u atletskoj dvorani pod nazivom Karanovac 2022, zabeležili su dobre rezultate.

Klub je nastupio sa 10 takmičara i osvojio je 3 medalje. Najuspešniji bio je Dušan Knežević koji je osvojio 2 medalje, u konkurenciji starijih pionira zauzeo je 2. mesto u trci na 60m sa rezultatom 7,79 s. i treće mesto u trci na 200m sa vremenom 25,44 s.

Njegovim klupskim drugovima malo je nedostajalo da se domognu odličja i zauzeli su 4. mesto – Vladimir Radin 60m-7,88, 5. mesto- Nemanja Damjan 7,89 i 6. mesto Marko Mladenovski 60m -7,91 s. U trkama na 200m je slično bilo 4. Nemanja Damjan 25,66 5. mesto Marko Mladenovski 25,67 i 6.-ti Vladimir Radin 25,94 s.

Bronzu je osvojio Andrej Dudovski, u trci na 40m sa preponama u konkurenciji atletskih škola. Svoj debitantski nastup imali su i Tadej Glišić, Vukašin Kovačević, Viktor Kerkez i Nevena Krnčević koji su pokazali da se na njih može računati u perpektvi , kao i na Janu Maticki koja je osvojila 5. mesto u trci na 40m u konkurenciji 33 takmičarki.

“Ovim mitingom je otvorena atletska zimska sezona u dvorani. Miting je okupio oko 500 takmičara iz zemlje i inostranstva. Nastupom u sprintu sam zadovoljan rezultatima jer su skoro svi takmičari poboljšali svoje lične rekorde,dok nastupom u produženom sprintu na 200m sam zadovoljan samo plasmanima.Ali ono što ohrabruje je da imamo 4 visoko rangirana takmičara, koji imaju grupisana vremena,što je izuzetno važno za razvoj štafetnog trčanja. Sledeću priliku će muška štafeta imati na prestižnom takmičenju Miting Mihajlo Švraka 2022 godine, koji organizuje klub Top Džamp koji predvodi naš proslavljeni atletičar Dragutin Topić, u čast njegovog preminulog legendarnog trenera Mihajla Švrake. Miting je pozivnog karaktera, a Ak Atina puta će nastupiti u konkurenciji mlađih juniora, a osim u pojedinačnom delu, imaćemo prvu probu nove štafete na distanci 4 x 200m”, izjavio je prof. Srđan Jovanović.

Foto: AK Atina, Vršac

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena