Yunet
 

Sport

Železničar se pobedom protiv Jedinstva oprostio od domaće publike za ovu jesen

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 20. novembar 2022. • 15:36 •

Železničar se pobedom protiv Jedinstva oprostio od domaće publike za ovu jesen

Železničar – Jedinstvo 2:1 (1:0)

STADION: Mladost u Pančevu. Gledalaca: 300. Sudija: Pavle Ilić. Žuti kartoni: Kovačević,Grgić,Petrović, Tomić (Železničar) Denić (Jedinstvo). Strelci: Mirosavljev /iz jedanaesterca/ u 10, Petrović u 58. minutu za Železničar, Karikari u 63. minutu za Jedinstvo.
ŽELEZNIČAR: Živković, Balaž, Grgić /62. Tomić/, Konatar, Kovačević /80.Brkić/, Milikić, Mirosavljev, Petrović,Simčević, Đorđević /90.Janković/,Zuvić /62.Lainović/
JEDINSTVO:Jovanović, Adamović, Andrić, Avrić /77.Stevančević/, Denić, Doderović, Ibrahim,Karikari /87. Živojinović/,Marković, Radojičić, Rajović.
Pobedom protiv Jedinistva iz Uba, fudbaleri Želeuničara na najbolji način završili su jesenji deo sezone. Spuštena je zavesa na prvoligaško takmičenje do februara meseca naredne godine, a izabranici Tomislava Sivića na odmor odlaze sa trećeg mesta, ali i sa istim brojem bodova 40, kao i drugoplasirani Grafičar koji je u derbiju kola izgubio od IMT-a sa 3:0.
Sudeći po rezultatima od dolaska u klub Tomislava Sivića, naravno ukoliko Železničar nastavi u ovom tempu i posle odrađenih priprema, nema sumnje da će se elitno takmičenje naredne godine gladati u Pančevu.
Već na startu utakmice bilo je jasno da će se Železničar potruditi da njihov teren ostane neosvojiva tvrđava. Obećano pre duela sa Jedinstvo, učinjeno. Tri boda su ostala u Pančevu za miran san.
Dobro je, Železničar otvorio utakmicu, nije se u prvom poluvremenu ni postavljalo pitanje ko će prvi doći do prednosti. Već u desetom minutu sudija Pavle Ilić opravdano je morao da pokaže na belu tačku, a sigurna sa jedanaest metara bio je Mirosavljev za – 1:0.
Uprkos dobrim prilikama, Železničar je na odmor otišao samo sa golom prednosti.
U nastavku utakmice, obe ekipe pružile su borbenu igru, ali je Železničar stigao do prednosti od 2:0 preko Luke Petrovića u 58. minutu i već je bilo jasno da će tri boda ostati u Pančevu.
Ipak, pad koncentracije mogao je skupo da košta domaći tim jer je jedan od najboljih igrača Ubljana Karikari uspeo da postigne gol u 63. minutu.
Nizale su se zatim šanse pred golom Jedinstva, Lainović je imao šansu, ali je golman Jovanović odbranio njegov udarac, dok je Mirosavljev u 80. minutu pogodio spoljni deo mreže.
Posle svega viđenog u Železničaru imaju razloga za zasdovoljstvo.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena