Yunet
 

Sport

Železničar u nedelju dočćekuje Jedinstvo sa Uba

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 18. novembar 2022. • 13:45 •

Železničar u nedelju dočćekuje Jedinstvo sa Uba

Još samo 90 minuta deli fudbalere Železničara od odlaska na zimsku pauzu. Bez obzira na rezultat u poslednjoj ovogodišnjoj utakmici, Pančevci ne mogu da padnu ispod trećeg mesta. Nema sumnje da će se izabranici Tomislava Sivića potruditi da na domaćem terenu danas protiv Jedinstva pruže maksimum i na odmor odu sa tri boda.
U minulom kolu protiv Trajala u Kruševcu, Železničar je prekinuo „zlatnu nit“, ipak priliku da popravi utisak imaće u nedelju pred svojim navijačima u 13.00 časova. U prvoj utakmici na Ubu, izabranici Tomislava Sivića posle dobre igre slavili su tada sa 2:0.

-Imali smo jednu strašnu seriju, koja je na našu žalost prekinuta u Kruševcu, tamo gde je to najmanje trebalo da se desi. Ipak, sve je to život. Prvenstvo je maraton, a ne trka na sto metara. Ima još mnogo da se igra i svaka naredna utakmica je podjednako važna. Dolazi nam ekipa Jednistva koja hoće i zna da igra fudbal. Mnogo su opasniji u napadu, nego u odbrani. Ipak, za nas se ne postavlja pitanje cilj ostaje isti, da ovo ostaje neosvojiva tvrđava. Od kad sam došao u Železničćar, sve utakmice smo kod kuće pobedili, tako će biti i u nedelju – istakao je Tomislav Sivić, trener Železničara.
Uvek je teško motivisati ekipu, kada je kraj na vidiku, međutim svesni su u Železničaru da ih samo tri boda ostavljaju u trci sa vodećim ekipama IMT-om i Grafičarom, koji ovog vikenda igraju derbi kola.
-Došao sam u jednom nezgodnom trenutku, ali moram da budem zadovoljan, s obzirom na heterogenost ekipe. Skupljali smo se da tako kažem usput, imali smo igrače koji nisu prošli pripreme, drugi su izlazili iz povreda, tako da je to bila jako teška situacija.Napravili smo sjajnu seriju od deset utakmica bez poraza, što nije lako. Želim da u nedelju završimo utakmicu kako treba i odemo na odmor u jednom dobrom raspoloženju i da se spremimo za nastavak sezone.
Osvrnuo se zatim Sivić i na kadrovske probleme, a ima ih Železničar uoči utakmice sa Jednistvom.
-Nikada nisam kukako, ša to neću činiti ni sada. Na prošloj utakmioci od četiri štopera, čak trojica su bila povređena.To je stvarno veliki hendikep. Nadamo se da će bar jedan od te trojice biti spreman za utakmicu. Svi sotali momci su tu, nema kartona, spremni smo – rekao je Tomislav Sivić, trener Železničara.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad