Yunet
 

Sport

Održan 2. Memorijalni turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. oktobar 2022. • 08:30 •

Održan 2. Memorijalni turnir „Zvonimir Zvonko Vujin“

Uz učešće čak pedeset takmičara iz naše zemlje i Češke Republike, u Zrenjaninu je održan 2. Memorijalni bokserski turnir “Zvonimir Zvonko Vujin”, posvećen bokserskom i sportskom velikanu. Nakon prošlogodišnje premijere i revijalnog karaktera, turnir je ove godine organizovan i kao redovno kolo Bokserske lige Srbije, te je imao i takmičarsku težinu.

Bokser “Banata” Dario Tomić, odlukom stručnog žirija, proglašen za najboljeg bokser Memorijala, a pehar mu je dodelio gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura.

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura prisustvovao je borbama, zajedno sa predstavnicima Bokserskog saveza Srbije i članovima porodice Zvonka Vujina. Rekao je da, nakon održavanja drugog Memorijala, ova manifestacija prerasta u tradiciju, stecište najboljih boksera iz Srbije i regiona, ali i da pokazuje da i zrenjaninski boks ima budućnost.

Zvonimir Zvonko Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu. Bio je član bokserskog kluba “Banat” i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije. Bio je četvorostruki prvak Jugoslavije, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena