Yunet
 

Sport

DJBL zapad: Baranđani pobedili Stari Tamiš, Opovčani vezali peti poraz

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 31. oktobar 2022. • 10:59 •

DJBL zapad: Baranđani pobedili Stari Tamiš, Opovčani vezali peti poraz

U okviru Druge južnobanatske lige zapad, odigrane su utakmice između FK Starog Tamiša i FK Radničkog iz Barande, kao i između FK Omladinac iz Opova i FK Mundiala iz Pančeva.

Baranđani su bez većih problema očekivano pobedili poslednje plasiranu ekipu lige, dok su Opovčani priredili još jedno neprijatno iznenađenje svojim navijačima.

STARI TAMIŠ (Pančevo) – RADNIČKI (Baranda) 0:4 (0:4); Utakmica je bila rešena već do 40. minuta pri rezultatu 0:4 za Radnički. Domaćin je utakmicu počeo sa osam igrača da bi u 40. minutu ostao sa šest, zbog čega je sudija poštujući pravila prekinuo meč. Strelci za radnički su bili Dobrić (2), sabo, dok je jedan pogodak bio autogol.

FK Radnički: Babin, Purić, Radojev, Gojčinović, Petrov, Dmiović, Vitorović, Rajšić, Dobrić, Sabo, Cukić.

OMLADINAC 1927 (Opovo) – MUNDIAL (Pančevo) 2:4 (0:2); Omladinac i dalje ima velike uspone i padove tokom utakmice, prima golove u finišu, tako da je sa ovim porazom vezao pet izgubljenih utakmica.

Imali su u prvih 20 minuta Opovčani stopostotnu šansu, ali Šiđanin nije iskoristio priliku, a vrlo brzo stiže kasne i gosti vode 0:1. Ponovo su domaći u šansama ali Stefan Todorović i Abdula ne pogađaju. Opovčani su reklamirali ofsajd koji sudije nisu uvažile, tako su Pančevci na odmor otišli sa dva gola prednosti.

Početak drugog poluvremena obeležila je ofanziva Opovčana i već u 49. minutu Zina na asistenciju Abdule smanjuje na 2:1. Igrao se 67. minut kada je Cvijović poravnao rezultat. Samo osam minuta od izjednačenja Mundial ponovo vodi, a zatim se povlače dopuštajući domaćinu inicijativu. Ne samo što su sačuvali svoju mrežu, u 82. minutu iz jednog kontra napada postižu i četvrti pogodak za konačnih 2:4.

FK Omladinac 1927: Maksimović, Cvijović, Stajić, B.Todorović, S.Todorović, Đurđulena, Šiđanin, Ivanov, Zina, Abdula, Jovanović.

Rezultati 11. kola Druge južnobanatske lige – zapad: Stari Tamiš – Radnički 0:4; Budućnost – Omladinac (D) 3:0; Omladinac 1927 – Mundial 2:4; Jugoslavija – Proleter 0:2; Mladost – BSK Bavanište 1:2

Tabela: 1. Budućnost (27); 2. Radnički (25); 3. Jugoslavija (21); 4. Proleter (19); 5. Mundial (16); 6. Mladost (13); 7. BSK Bavanište (12); 8. Omladinac (D) (10); 9. Omladinac 1927 (8); 10. Stari Tamiš (7).

Foto: Glas Opova

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

vojvodanska-dogadanja
Budi human - Helena
Privredna akademija Novi Sad