Yunet
 

Sport

Uspešna sezona AK ‚‚Tamiš“

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. oktobar 2022. • 14:00 •

Uspešna sezona AK ‚‚Tamiš“

Atletski klub „Tamiš“, i pored toga sto je jedan od mlađih klubova u Pančevu, tokom protekle sezone mogao je da se pohvali raznim medaljama sa takmičenja. Sa osvojene dve zlatne medalje na državnom prvenstvu bio je jedan od najuspešnihijih klubova, a na prvenstvu Vojvodine proslavili su se sa 3 medalje.

Iza AK ‚‚Tamiš“ stoji izuzetno uspešna sezona. Na državnom prvenstvu u finalnoj trci na 5000m u sportskom hodanju učestvovala je clanica tog kluba Milica Bunčić koja je ostvarila sjajan rezultat osvajanjem trećeg mesta I bronzane medalje. Taj Rezultat dobija na značaju buduci da se u finalnoj trci takmičila sa dve godine starijim atletičarkama.

Na prvenstvu Srbije u trci na 1000m sportsko(brzo) hodanje Sara Gagić je ubedljivo trijumfovala kod devojčica uzrasta do 14 godina I osvojila titulu državne šampionke. U istoj disciplini kod dečaka je Veljko Hrnjez potvrdio apsolutnu dominaciju I ubedljivo prvi prošao kroz cilj, osvojivši zlatnu medalju, I titulu državnog šampiona.

Tokom sezone i najmlađi članovi AK ‘’Tamiš” proslavili su se sa raznim uspesima na takmičenjima u Južnom Banatu.

AK ‘’Tamiš” ima 40 aktivnih članova koji svake nedelje treniraju na SC, a od ove godine kada krene loše vreme treniraće u zatvorenoj tereteni koju im je ustupilo JKP ‘’Mladost”.

U narednom periodu AK ‘’Tamiš” očekuju pripreme za starije atletkse kategorije i prvenstvo Srbije koje će se održati početkom sledeće godine.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena