Yunet
 

Sport

Sigurnom igrom Železničar stigao do pobede na Zlatiboru

RTV Pančevo • Redakcija RTV Pančevo • 30. oktobar 2022. • 16:18 •

Sigurnom igrom Železničar stigao do pobede na Zlatiboru

Zlatibor – Železničar 0:1 (0:1)

Teren: Zlatibora. Gledalaca: 100. Sudija: Ivan Stamenković. Strelac: Mirosavljevu u 9. minutu.Žuti kartoni: Vukmirović, Rmuš, Račuć, Ilić (Zlatibor) Kovačević, Petrović (Železničar). Crcveni karton: Ilić (Zlatibor) u 83. minutu.
ZLATIBOR: Maslarević, Čumić, Ilić, Milanović /28.Dišić/, Miloradović, Petković, Rmuš /77.Jakovljević/, Šalipur/46.Žunić/, Selman, Vještica, Vukmirović.
ŽELENIČAR: Živković, Balaž /78.Kordić/, Grgić /62.Lainović/, M.Jovanović, Konatar, Kovačević /74.Tomić/, Mirosavljev /78.Milikić/, Obradović, Petrović, Zuvić /62.Brkić/, Đorđević.
Fudbaleri Železničara pobedili su na Zlatiboru domaću ekipu sa 1:0 (1:0), strelac pobedonosnog pogotka za tri boda bio je Milan Mirosavljev. Pitanje pobednika rešeno je već posle devet minuta igre, a do kraja utakmice Pančevcu su sigurnom igrom čuvali stečeno vođstvo.
Sa nova tri boda izabranici Tomislava Sivića učvrstili su se na trećem mestu na tabeli i sada imaju 31 bod, samo tri manje od drugoplasiranog IMT-a, koji je poražen u Novom Sadu (2:1) i prvoplasiranog Grafičara.
Do pobede Železničar je došao posle slobodnog udarca sa ivice šesnaesterca iskosa sa leve strane, lopta je upućena šesnaesterac Zlatibora. Nisu uspeli domaći da blokiraju Mirosavljeva koji se najbolje snašao pred golom Maslarevića i sa svega nekoliko metara glavom smestio loptu u mrežu za – 0:1.
U nastavku utakmice imao je Železničar još nekoliko dobrih prilika, ali kao i na nekim prethodnim mečevima, neodtajala je koncentracija Pančevcima u završnici akcija. Ovoga puta rival to nije kaznio, ali će na ovaj segment igre fudbaleri Železničara morati da obrate pažnju.
U narednom kolu, Pančevci na domaćem terenu dočekuju ekipu Novog Sada. Sa pomenutim rivalom izabranici Tomislava Sivića igrali su već dva puta ove sezone, jednom u prvenstvu i drugi put u kupu. Železničar je u oba meča bio uspešniji od Novosađana.

Preporučujemo još …


Vojvođanska događanja
Pregled dana - video

Budi human - Helena